torsdag 9 september 2021

Guds frälsningsplan 219, Jesus kommer

 
Guds frälsningsplan 219,
Jesus kommer

 
Hittills i berättelsen om Babels torn har vi sett mycket av det som vi har omkring oss idag. Och när det här systemet utvecklat sig fullt ut, så att de flesta, ja kanske nästan alla på jorden går åt samma håll, det som beskrivs här i berättelsen. Då kommer Jesus. Och det Jesus gör är att han slår sönder det system vi ser idag växa fram.
 
1 mos 11:5 Och Jesus [Jashve] steg ner för att se staden och tornet [det stora], som människornas [Adams] barn hade byggt.
1 mos 11:6 <Trad:> Och Jesus [Jashve] sade: Se de är ett folk och de har ett språk och detta ger dem styrka till deras verk och nu är inget omöjligt för dem, allt ont som de planerar kan de göra.
| <Alt:>: Och Jesus [Jashve] sade: Se folket är samlat, krossat och sårat, och detta är deras genomborrande lagt till handlingarna och nu skördar man inte för allt som de tänker är ont som de vill göra.
 
Vi har det här också i berättelsen om Det stora Babylon och där ser vi redan i början att det ska falla. Och i Upp 19:6 – 8, kapitlet efter det om det stora Babylon, kan vi läsa om hur Lammets bröllop ska hållas för nu är vi framme, nu är Jesus den som regerar.
 
Upp 18:2 Och han ropar kraftfullt med väldig röst och säger: "Faller, faller gör det stora Babylon, som är demonernas [avgudarnas] boplats, och en håla för envar ondskefull [oren] ande, och håla för envar ondskefull [oren] och avskydd fågel.
 
Upp 19:6. Och jag hör som ljudet av en stor folkskara och som ljudet av mycket [många] vatten och som ljudet av en mäktig Åska, som säger: Halleluja, Jesus [Herren] Gud den allsmäktige regerar.
Upp 19:7. Jubla och lovprisa och ge ära till honom, för lammets bröllop kommer och hans brud [kvinna] gör sig i ordning.
Upp 19:8. Och hon får klä sig i fint linne, rent och skinande, för det finna linnet är de frikännande domarna för de heliga.
 
Ytterligare ett ställe där vi hittar det här med Jesu kommande insprängt i ändetidsskeendet, så att vi ser när det ska komma, det är i Upp 16:13. Vi har det där i den 6:e vredesskålen och på samma sätt som med Babels torn och det Stora Babylon, kan vi se att det är här vi är idag.
 
Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten blir uttorkat för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].
Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.
Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].
Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.
{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):
Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop
// Hamon <hmn> = tumult, oväsen, mängd, folkmassa
// Gog <gvg> = altartopp, tak. larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}
 
Här i Upp 16:13 ser vi de 3 olika onda Andar som vi har idag i vårt samhälle. Det är ormen, som vi ser idag förföra de Kristna. Och vi har Vilddjuret, alltså Globalisera och Vänstern som just nu tar över samhället. Och till sist har vi Muslimerna, som vi ser tar över större och större områden. Och vi ser med fasa idag hur de kommer in i Västvärlden och bara växer.
 
Och mitt i det här ska alltså Jesus komma, det ser vi i vers 15, han kommer när ingen väntar sig det.
 
Så när vi tittar på de här olika Bibelställena tillsammans så ser vi alltså att vi idag lever mitt i det skeende där Jesus ska komma.
 
Så idag är det verkligen hög tid att be och förtrösta på Jesus för han är vårt stöd och skydd också i den här situationen, och han kommer snart och räddar oss och hela mänskligheten. Och vi ska alltså inte förskräckas när vi ser den Ondes framfart, för Jesus har makt också över honom.
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar