onsdag 8 september 2021

Guds frälsningsplan 218, Är Gift och Vredens Vin samma sak

Guds frälsningsplan 218,
Är Gift och Vredens Vin samma sak
 
 
Här ser vi uttrycket Gift i 1 Mos 11:4 den alternativa översättningen och samtidigt läser vi om Vredens vin i Upp 18:3 och Vi läser också om gift som kan översättas ”bruk av medicin” eller ”trollkonst” i Upp 18:23.
 
När vi ser det här och hur det alltså finns i både de här Bibelställena som ju pekar på samma tid. Ser vi idag att det är vår tid. Vi är där. Och vad är då det här, om inte det virus som går fram över världen just nu och framförallt den dos i armen som alla folk ska ta.
 
Vad är det egentligen som händer. Många undrar men få förstår. Men ett ser vi. Vi är enligt Bibeln på det absoluta slutet, för i Upp 19:1, alltså precis efter det här, läser vi hur Jesus har makten och hela himlen Jublar. Liksom vi hittar samma budskap i 1 Mos 11:5 och 7. Jesus kommer ner till oss och löser det hela, och de som gjort det här onda kommer att få sitt slut.
 
1 mos 11:4 <Trad:> Och de sade: Kom låt oss bygga åt oss en stad och ett torn vars spets är i himlen, och låt oss göra en plats åt oss så att vi inte skingras över hela jordens yta.
| <Alt:> Och de sade: Det tomma som hon lät sätta upp åt oss, en stad, har upphört, och från förbannelsen når dess gift in i himlen. Låt oss göra namnet [statusen] permanent, så att vi inte slås i bitar ut över ytan på den fasta grunden.
1 mos 11:5 Och Jesus [Jashve] steg ner för att se staden och tornet [det stora], som människornas [Adams] barn hade byggt.
1 mos 11:6 <Trad:> Och Jesus [Jashve] sade: Se de är ett folk och de har ett språk och detta ger dem styrka till deras verk och nu är inget omöjligt för dem, allt ont som de planerar kan de göra.
| <Alt:>: Och Jesus [Jashve] sade: Se folket är samlat, krossat och sårat, och detta är deras genomborrande lagt till handlingarna och nu skördar man inte för allt som de tänker är ont som de vill göra.
1 mos 11:7 <Trad:> Kom vi må förstöra och vi må förvirra [blanda] deras språk så att de inte förstår språket en annan människa talar.
| <Alt:> Vi må krossa det tomma och vi må översvämma dem, deras ödelagda ande, där deras ledare inte tar hänsyn och säger, jag är domare.
 
Upp 18:2 Och han ropar kraftfullt med väldig röst och säger: "Faller, faller gör det stora Babylon, som är demonernas [avgudarnas] boplats, och en håla för envar ondskefull [oren] ande, och håla för envar ondskefull [oren] och avskydd fågel.
Upp 18:3 För av hennes horandes [avgudadyrkans] vredes vin, drack alla folk, och jordens konungar horar [dyrkar avgudar] med henne och handelsmännen på jorden blir rika [lever i välstånd] av kraften i hennes vällevnad [finhet, lyx].
Upp 18:4 Och jag hör en annan röst [ljud] från himlen som säger: Gå ut från henne mitt folk, så att ni inte har delaktighet i hennes synder, och så att ni inte får av hennes plåga [förbannelse].
Upp 18:5 För hennes synder når upp till himmelen och Gud minns hennes onda handlingar.
Upp 18:6 Besvara henne lika och gengälda henne dubbelt, till er del, efter hennes gärningar. Häll i dubbelt åt henne i den bägare i vilken man fyller.
Upp 18:7 Så mycket som hon förhärligar sig och lever i överflöd, så mycket skall ni gengälda henne med plåga och sorg, för i sitt hjärta säger hon, jag sitter som en drottning och jag är inte änka och jag skall absolut inte känna någon sorg.
Upp 18:8 Därför på en dag skall plågan komma, död och sorg och hungersnöd och i eld skall hon brännas upp, för mäktig är Jesus [Herren], den Gud som dömer henne.
 
Upp 18:20 Gläds över henne, Guds boning [himmel] och de heliga apostlarna och profeterna, för Gud dömer er dom över henne.
Upp 18:21 Och en stark ängel [budbärare] lyfter [avlägsnar] en sten som en väldig kvarnsten och kastar den i havet och förklarar: På detta sätt, skall Babylon, den väldiga staden, snabbt [våldsamt] kastas och aldrig mer finnas.
Upp 18:22 Och ljud från harposångare och musiker och flöjt spelare och trumpetare kommer aldrig mera att höras i dig, och någon artist [hantverkare, byggare, grundare] av någon profession kommer aldrig mer att finnas i dig, och ljudet av en kvarn kommer aldrig mer att höras i dig.
Upp 18:23 Och en lampas ljus skiner aldrig mer i dig, och en brudgums och en bruds röst hörs aldrig mer i dig, för dina handelsmän [affärsmän] är jordens stormän, för med ditt gift [bruk av medicin, trollkonst, (grekiska: farmakeia)] lurades alla folken.
Upp 18:24 Och i henne finns profeters och heligas blod och alla de stympades [slaktades] på jorden.
Upp 19:1. Och sedan hör jag ljud av en väldigt stor folkskara i himlen, som säger: Halleluja, frälsningen och äran och lovprisningen och makten tillhör Jesus [Herren] vår Gud.
 
Vi kan alltså konstatera att gift och vredens vin och medicin är här samma sak. Alla ska få det, Och det är det här som de som styr oss idag vill att alla ska ta. Alla ska idag ta dessa doser i armen.
 
Men det vi ser när vi läser vidare är att Plötsligt ska det komma problem, ’det ’ska komma Död, Plåga och Hungersnöd. Det står i Upp 18:8 och vi kan också i Upp 18:24 läsa om alla slaktade på jorden.
 
Och i 1 Mos 11:6 kan vi läsa om att det är ont allt de planerar att göra.
 
Och i Upp 18;3 kan vi läsa att det är handelsmännen som blir rika på det här systemet och i vidare i Upp 18:23 har vi att handelsmännen, affärsmännen är jordens stormän, alltså de som styr. Det är så här det är idag, Vi är alltså här i de här profetiorna.
 
Det är hemska saker på gång enligt de här bibelställena. Men vi ser också att Jesus är den som ska befria oss. Han ska ta över med sin makt, och i honom är det som vi ska befrias. (Upp 19:1, 1 Mos 11:7).
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar