måndag 13 september 2021

Guds frälsningsplan 223, Dagens Babylonska system kommer att upphöra

Guds frälsningsplan 223,
Dagens Babylonska system kommer att upphöra


När Jesus har kommit och allt blivit bra kommer det system av förvirring och destruktivitet som vi ser idag runt omkring oss att upphöra. Globalisternas byggande kommer att försvinna.
 
I stället kommer många olika system, var och en gör på sitt sätt. Och det är bra för kreativiteten. Då kommer framtiden att bli konstruktiv och ta hänsyn till Individen.
 
Men det gemensamma är att det är Jesu Ande och hans ord som kommer att vara med i alla de olika delarna.
 
1 mos 11:8 <Trad:> Och Jesus [Jashve] spred ut dem därifrån över hela jordens yta och de slutade att bygga på staden. 
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] älskade [accepterade] dem som en följd av den fasta grundens offer, och de upphörde [vilade] och kom att tillhöra stadens döttrar.  
1 mos 11:9 <Trad:> På grund av det här fick den namnet Babel [i förvirring, genom blandning], för där förvirrade [blandade] Jesus [Jashve] alla jordens språk och från det stället spred han ut dem över hela jordens yta.
| <Alt:> På grund av detta så kallades det Babel [mat, i överflöd], för Jesu [Jashves] namn översvämmade hela den fasta grundens ande, och på grund av Jesus [Jashves] spreds den ut, hela den fasta grundens offer gestalt [karaktär].
 
Det är intressant att se att på nytt kommer de olika kulturerna att få vara olika och de olika folken kommer att få ha sina länder.
 
Det är det som man traditionellt kallar för Nationalism, att vi har flera nationer som sköter sig själva. Och många blandar ihop Nationalism med Nazism och tänker på Hitler, men det är alltså helt fel. Enskilda nationer är tvärs om en garant för frihet och bygger på idén om decentralisering.
 
Besluten ska fattas så långt ner som möjligt och varje individ ska ha sin frihet. Nationalismen är ett led i det här, där varje nation och folkgrupp kan fatta sina beslut och sedan decentralisera besluten vidare så långt möjligt.
 
Motsatsen är alltså det vi ser idag. Det stora Babylon, Babelstorn, Vilddjuret etc. En stor beslutsfattare som tar alla beslut och som vi ser idag så blir det korrupt.
 
Jag brukar för egen del tänka att vanliga sunda människor har ingen större vilja att sitta längst upp och bestämma över andra. De vet att det bara blir jobbigt. Medans folk som vill förse sig och folk som är besatta av sjuka böjelser att plåga andra etc. För dem är det en verklig lockelse att hamna högst upp och kunna förse sig själv och kunna plåga alla andra.
 
Vi har också människor som har andra sjuka böjelser och som känner sig utträngde och utpekade i ett samhälle med sunda människor. För dessa sjuka finns också en vilja att komma längst upp och kunna vrida hela samhället så det blir lika sjukt som de själva. Vi ser det här idag där olika sjuka åsikter tar för sig via massmedia och arbetar sig in i politiken.
 
Men med ett decentraliserat samhälle fungerar inte det här för där fattas besluten på många håll nära individen och då går det inte att sätta sig långt upp och trycka igenom galenskaper.
 
Det här är alltså något som Jesus kommer att genomföra, en decentralisering av Beslut och Styre så att centrala makter mister sin förmåga att centralstyra. Men det som håller ihop det hela är att varje del följer Jesu ord, för det kan vi läsa på andra ställen att det är Jesu lärjungar och han själv som tillsammans ska styra de olika delarna av världens folk.
 
Karl Håkan
 

 
 
 
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar