fredag 25 juni 2021

 
Guds frälsningsplan 143,
Noas ark är Jesu församling


Ark skrivs på Hebreiska tbt och som vi sagt så var förstavelsen t en förstavelse som användes för att beteckna abstrakta ord och bt betyder dotter.
 
Det här leder alltså till en abstrakt betydelse av dotter, En vidareutveckling av dotter, alltså något som pekar på barn, Guds barn. Guds församling.
 
1 mos 6:14 <Trad:> Gör en ark åt dig av gofer träd, du skall göra arken med flera rum och du skall täcka den på insidan och på utsidan med beck [försoning].
| <Alt:> Gå och erbjud ditt bröst [bröstkorg] med fastheten [stabiliteten, råden] i sig, ditt bröst skall ha enormt utrymme [flera rum], och du skall täcka den med renhet [rena den], inifrån och ut [från gatan] genom försoning.
 
Dotter är alltså något som pekar på de församlingar som skulle komma i Jesu namn. Vi är ju alla Guds barn och som det står på något ställe Guds söner, Men eftersom ju Församlingarna och vi troende är bruden till Jesus kan man alltså också se oss som döttrar till Gud.
 
Och precis så här blev det. Det som var Jesu stöd, Jesu skydd, det område där Jesus verkade, det var hans församling.
 
Och här gjorde alltså Gud det som skulle komma, Jesu Evangelium kom till hedningarna, genom församlingarna. Genom Noas ark som flöt uppe på vattnet. Alltså Hedningarna, Hednahavet.
 
Så Gud byggde alltså ett skydd genom Jesus som bevarade tron och det var hans församlingar. Och vi ska titta vidare på det.

Karl Håkan
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar