torsdag 17 juni 2021

Guds frälsningsplan 135, Ondskan var stor på Jorden

Guds frälsningsplan 135,
Ondskan var stor på Jorden


 
Guds frälsning behövs på grund av våra synder. Människan levde i ondska, ondskan blev bara större och större. Gud var tvungen att göra något för att rädda människorna.
 
Guds plan var redan från början att rädda människorna från deras ondska.
 
1 mos 6:5 <Trad:> Och Jashve såg människans växande ondska på jorden och hur alla tankar man tänkte i sitt hjärta bara var onda, alltid.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] såg Adams [människans, den blodrödes] stora ondska på den fasta grunden, och han gör en plan i sitt hjärta, att ta bort ondskan för alltid.
 
Det är det här när vi ser tillbaka i människornas historia. Där är ondska och det är genom Jesus som livet kommit till oss. Han har tagit våra fel och hjälper oss att komma ur dem.
 
Och redan i Bibelns första kapitel och andra vers kan vi läsa det. Hur tom på Andligt liv Jorden var, andligt sett var den totalt död. Och det är genom Jesus vi idag fått liv.
 
1 Mos 1:2 <Trad:> Och jorden var totalt tom och mörker var över urhavet [avgrunden]. Men Guds ande var i rörelse över vattenytan.
| < Alt: > Och grunden var kaotisk och tom och död var över dess tomhet. Men Guds ande blåste på dem, vem som helst, rakt på. 
 
Det är det här som vi läst om i de versar som vi just passerat, hur Gud genom sin son Jesus frälsar världen. Det är ett arbete som har tagit många år men idag ser vi hur Gud gått från detta totala mörker, totala död och hur vi snart är framme vid hans fullståndiga frälsning. Och här i berättelsen om Noa möter vi alltså den tidpunkt när allt var mörker och död.
 
Karl Håkan

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar