måndag 28 juni 2021

Guds frälsningsplan 146, Försoningen ska gå inifrån och ut

Guds frälsningsplan 146,
Försoningen ska gå inifrån och ut

 
Det är intressant att notera att det är insidan som kommer först i Guds uppräkning, Först ska insidan göra ren och sedan kommer utsidan.
 
Det är i hjärtat vi ska renas, i våra tankar. Det är inte en falsk uppsyn av renhet som inuti är fulhet. Nej hela vägen ska vara ren.
 
1 mos 6:14 <Trad:> Gör en ark åt dig av gofer träd, du skall göra arken med flera rum och du skall täcka den på insidan och på utsidan med beck [försoning].
| <Alt:> Gå och erbjud ditt bröst [bröstkorg] med fastheten [stabiliteten, råden] i sig, ditt bröst skall ha enormt utrymme [flera rum], och du skall täcka den med renhet [rena den], inifrån och ut [från gatan] genom försoning.
 
Det här är något som Jesus själv tar upp och på pekar, han talar om Fariséer och skriftlärde som gravar som är fina utanpå men inuti innehåller de dödas ben. Det är inte så vi ska vara.
 
Han säger att gör först insidan på bägaren ren.
 
Han säger också att det är inte det som kommer in i människan som gör henne oren utan det som går ut från henne. De ord som kommer från hennes hjärta och välsignar, eller förbannar och pratar ner andra.
 
Det är först insidan som ska görs ren och tvättas i Jesu blod, så att tankar och vilja blir ren och blir som Gud vill ha oss. Då fungerar vi och då blir allt som Gud vill. Och Jesus är vår Herre och vi få vara i hans Ark.
 
Karl Håkan
 


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar