tisdag 29 juni 2021

Guds frälsningsplan 147, Man ska följa Guds instruktioner

 
Guds frälsningsplan 147,
Man ska följa Guds instruktioner
 

Vi ser här hur Gud ger exakta instruktioner om hur Arken ska byggas. Han vet vad som kommer och vet vilka påfrestningar som kommer på arken och den måste vara tillräckligt stark och stor och flyta säkert.
Så är det också med Guds församling, Där är det också viktigt att följa Guds instruktioner.
 
1 mos 6:15 | <Trad:> Och det är så här du skall göra arken, 300 alnar (150 m) lång, 50 alnar (25 m) bred och 30 alnar (15 m) hög.
| <Alt:> Och det är så här du skall göra det, bröstet skall innehålla 300 folk [nationer] i det långa perspektivet, 50 folk på vägen och 30 folk när du börjar [reser upp det].
1 mos 6:16 <Trad:> Du skall göra fönster på arken och du skall göra det 1 aln (1/2 m) högt och du skall sätta arkens dörr på sidan, du skall göra bottenvåning, andra och tredje våningen på den.
| <Alt:> Välsignelse [olja] skall du åstadkomma till bröstet, och ett folk skall du sätta överst, och det ödelagda bröstet skall vara vidöppet. Avgrundens djup, deras röda, och de väldiga 3 skall du förse den med.
 
Guds instruktioner är viktiga och det gäller också i vår tid. Församlingen ska vara en säker konstruktion och då ska man folja Gud ord och det Jesus säger. Där finns motsvarande, hur man ska bygga, församlingen som vi hittar om Noas ark.
 
Mycket om hur den tidiga församlingen var hittar vi i Breven och Apostlagärningarna och där finns många råd till hur en församling ska fungera.
 
Men förutom Breven och Apostlagärningarna ska vi naturligtvis lyssna till Jesu egen undervisning hur man ska leva som hans lärjunge. För det är ju det vi är när vi är i Jesu församling.
 
En viktig komponent här är den Helige Ande. Det är den som är vår kommunikation med Gud och som därför måste finnas i en Fungerande församling.
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar