onsdag 9 juni 2021

Guds frälsningsplan 127, Sets släkttavla och den Kristna församlingen

 
Guds frälsningsplan 127,
Sets släkttavla och den Kristna församlingen


Här i 1 Mos 4:25 - 1 Mos 5:32 har vi i Namnens betydelse åter en profetia som pekar på det som ska komma, Och som alltså redan har kommit till stora delar i vår tid. Det de här namnen tar upp det är Jesus i olika skeden av hans liv och de 7 församlingarna.
 
1 mos 4:25 <Trad:> Och Adam var åter tillsammans med sin hustru och hon födde en son och hon kallade honom för namnet Set för Gud har gett en annan avkomma till mig, i stället för Abel för Kain dödade honom.
| <Alt:> Och Adam [människan, den blodröde] var åter tillsammans med sin hustru och hon födde en son och hon kallade honom för namnet Set [den ditsatte, den givne, ersättaren] för Gud har gett en annan styrka till mig, i stället för Abel [ande fylld, fåraherde, dödad, föraktad] för Kain [spjut, upphöjd, åkerman, avunds sjuk] dödade honom.
1 mos 4:26 <Trad:> Också åt Set föddes en son, namnet hans var Enos för han lät det bli vanligt att åkalla i namnet Jashve.
| <Alt:> Också åt Set föddes en son, namnet hans var Enos [människa, en dödlig, tjänare] för han lät sig genomborras [vanhelgas] så att man åkallade i Jesu [Jashves] namn.
 
1 mos 5:1 <Trad:> Detta är Adams berättelser när Gud gjorde honom till sin likhet. 
| <Alt:> Detta är Adams [människans, den blodrödes] familj när Gud gjorde honom genom sin like. 
1 mos 5:2 <Trad:> Till man och kvinna skapade han dem och han välsignade dem och kallade dem deras namn Adam när han lät skapa dem.
| <Alt:> Till den ärlige och genomborrade skapade han dem och han välsignade dem och han proklamerade deras blodröda ödeläggelse när han lät skapa dem.
| <Alt2:> Till den utvalde och den som blir gjort till ett fartyg [hålighet] skapade han dem och han välsignade dem och proklamerade deras mänskliga plats [natur] när han lät skapa dem.
1 mos 5:3 Och Adam levde 130 år och avlade sin like, en som liknade honom [som hans avbild, som en kopia av honom] och han kallade honom hans [sitt] namn Set [den ditsatte, den givne, ersättaren].
1 mos 5:4 Och Adams dagar blev 800 år efter det han avlat Set åt sig, och han avlade söner och döttrar.
1 mos 5:5 Och Adams [människans, den blodrödes] alla dagar som han levde, blev 930 år och han dog [och han blev en man].
1 mos 5:6 Och Set levde 105 år och avlade Enos [människa, man, kompis, en dödlig, tjänare].
1 mos 5:7 Och Set levde 807 år sedan han avlat Enos åt sig och han avlade söner och döttrar.
1 mos 5:8 Och Sets alla dagar var, 912 år, och sedan dog han [och han blev en man].
1 mos 5:9 Och Enos levde i nittio år och avlade Kenan [han som byggde boplats].
1 mos 5:10 Och Enos levde 815 år sedan han avlat Kenan åt sig och han avlade söner och döttrar.
1 mos 5:11 Och Enos alla dagar var 905 år, och sedan dog han [och han blev en man].
1 mos 5:12 Och Kenan levde i 70 år och avlade Mahalalel [Guds ryktbarhet, Guds pris, prisad av Gud].
1 mos 5:13 Och Kenan levde 840 år sedan han avlat Mahalalel åt sig och han avlade söner och döttrar.
1 mos 5:14 Och Kanans alla dagar var 910 år, och sedan dog han [och han blev en man].
1 mos 5:15 Och Mahalalel levde i 65 år och avlade Jered [sänkan, han i sänkan, han som fallit ned, han som minskat, han som darrade av skräck].
1 mos 5:16 Och Mahalalel levde 830 år sedan han avlat Jered åt sig och han avlade söner och döttrar.
1 mos 5:17 Och Mahalalels alla dagar var 895 år, och sedan dog han [och han blev en man].
1 mos 5:18 Och Jered levde i 162 år och avlade Hanok [inledningen, den initierade, hans nåd mot dig, hans tält för dig, din nåd].
1 mos 5:19 Och Jered levde 800 år sedan han avlat Hanok åt sig och han avlade söner och döttrar.
1 mos 5:20 Och Jereds alla dagar var 962 år, och sedan dog han [och han blev en man].
1 mos 5:21 Och Hanok levde i 65 år och avlade Metusela [pilmanen, spjutmannen, mannen med tillväxt, manen som skilde sig, döden som breder ut sig, spjutets död].
1 mos 5:22 Och sedan Hanok avlade Metusela åt sig, vandrade han med Gud i 300 år och avlade åt sig söner och döttrar.
1 mos 5:23 Och Hanoks alla dagar blev 365 år.
1 mos 5:24 <Trad:> Och Hanok vandrade med Gud och han försvann för Gud tog bort honom.
| <Alt:> Och Hanok vandrade med Gud och han var ingenting i sig själv, när Gud tog hand om [accepterade] honom.
1 mos 5:25 Och Metusela levde 187 år och avlade Lemek [ditt folk, till fattigdom, ditt varför].
1 mos 5:26 Och Metusela levde 782 år och avlade söner och döttrar
1 mos 5:27 Och Metuselas alla dagar var 969 år, och sedan dog han [och han blev en man].
1 mos 5:28 Och Lemek levde 182 år och avlade en son.
1 mos 5:29 <Trad:> Och han kallade honom namnet Noa i det han sade: Han skall trösta oss vid arbetet och vid våra händers möda med marken som Jashve förbannade.
| <Alt:> Och han proklamerade hans [sin] rofyllda karaktär [namnet Noa] i det han sade: Nu skall han göra ett skifte för oss från vårt handlande och från vår plåga, han dömer den del av mänskligheten som förbannar Jesus [Jashve].
1 mos 5:30 Och Lemek levde 595 år sedan han avlat Noa åt sig och han avlade söner och döttrar.
1 mos 5:31 Och Lemeks alla dagar var 777 år, och sedan dog han [och han blev en man].
1 mos 5:32 Och Noa var 500 år när han avlade Sem [ryktbar, han med status, han med position], Ham [värme, den solbrände, den mörkhyade, svärfar] och Jafet [han expanderar, han öppnar, han förstorar, han övertygar, han luras, han är oerfaren, han för vilse, han har rymlig moral].
 
Om vi nu går igenom de här namnen och deras betydelser och vad de motsvarar i senare tid så kommer vi att se många mycket intressanta och slående samband. Vi skriver här upp hela listan så att vi ser här nedan och med de olika kopplingarna:
 
Adam – Namnets betydelse: människan, den blodröde - Motsvarar:  Jashve, Gamla testamentets Jesus
Set - Namnets betydelse:  den ditsatte, den givne, ersättaren - Motsvarar:  Den förkroppsligade Jesus, vår frälsare
Enos - Namnets betydelse:  människa, man, kompis, en dödlig, tjänare - Motsvarar:  Efesos, den Judekristna församlingen
Kenan - Namnets betydelse:  han som byggde boplats - Motsvarar: Smyrna, den första Hednakristna församlingen
Mahalalel - Namnets betydelse:  Guds ryktbarhet, Guds pris, prisad av Gud - Motsvarar: Pergamon, den katolska kyrkan
Jered - Namnets betydelse:  sänkan, han i sänkan, han som fallit ned, han som minskat, han som darrade av skräck - Motsvarar: Tyatira, Islam
Hanok - Namnets betydelse: inledningen, den initierade, hans nåd mot dig, hans tält för dig, din nåd - Motsvarar: Sardes, reformationskyrkorna
Metusela - Namnets betydelse: pilmanen, spjutmannen, mannen med tillväxt, manen som skilde sig, döden som breder ut sig, spjutets död - Motsvarar: Filadelfia, väckelsekristendomen
Lemek - Namnets betydelse: ditt folk, till fattigdom, ditt varför – Motsvarar: Laodicea, vår tids fallna kyrka, men också Israel, Guds återupprättade folk som kommer hem
Noa – Namnets betydelse: herren, den som leder, det upphör, vila, bo, han som lämnades ensam kvar - Motsvarar: En ny Jesus symbol, Jesu återkomst
 
Här hittar vi Jesus på tre ställen. Den Jesus, alltså Adam, som var med när Jorden skapades, alltså Jashve, eller Jihoa eller hur man nu ska uttala YHWH. Jesus säger ju själv att det var han och att han var med vid alltings början.
 
Och vi hittar också Jesus, alltså Set, som föddes av Maria och som blev dödad av Judarna men som uppstod igen ifrån de döda och därmed blev vår frälsare.
 
Och till sist har vi Noa som är Jesus som ska komma igen och rädda hela världen, Han som alla knän ska böjas för och som är segraren.
 
Och däremellan ligger alla de 7 församlingarna och vi kan se flera likheter med församlingarna i Upp 2 och 3. Så här har vi alltså åter igen en tidig profetia som tyvärr inte många känner till men som åter visar Guds storhet och att det är han som verkligen är Gud
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar