fredag 11 juni 2021

Guds frälsningsplan 129, Noa är en Jesus symbol

Guds frälsningsplan 129,
Noa är en Jesus symbol


Här kommer Noa i Bibeltexten och Noa är en symbol på Jesus. Hela berättelsen om Noa och hans Ark handlar om hur Jesus bevarar tron i sin Kyrka när Israels folk blir fördrivet från Sitt landet.
 
1 mos 5:29 <Trad:> Och han kallade honom namnet Noa i det han sade: Han skall trösta oss vid arbetet och vid våra händers möda med marken som Jashve förbannade.
| <Alt:> Och han proklamerade hans [sin] rofyllda karaktär [namnet Noa] i det han sade: Nu skall han göra ett skifte för oss från vårt handlande och från vår plåga, han dömer den del av mänskligheten som förbannar Jesus [Jashve].
 
Noa betyder: Herren, den som leder, det upphör, vila, bo, han som lämnades ensam kvar. Det är intressant att vi här möter ordet herren. Vi vet ju att i hela gamla testamentet så är Herren med stor H en ersättare för Yashve, Jehoa, YHWH etc. Som Judarna inte ville uttala.
 
Och då är det faktiskt intressant att möte just Herren som en av betydelserna av Noa.
 
Vi ser också att det med sin betydelse Han som leder pekar på hur Jesus kommer att bli den som alla knän kommer att böja sig för. Och det är när han kommer tillbaka. Och också det finns här i den här berättelsen och mycket exakt angivet och vi kommer till det också när vi läser vidare i berättelsen om Noa.
 
Som vanligt är de här berättelsernas profetiska innehåll okänt för väldigt många och man undrar varför det är så när de här profetiorna pekar så rakt in i det som hänt mellan Jesu död och uppståndelse, och hans återkomst idag och det som då ska hända.
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar