tisdag 8 juni 2021

Guds frälsningsplan 126, Profetia över Judarna i ändens tid

 
Guds frälsningsplan 126,
Profetia över Judarna i ändens tid
 

Det är intressant men här har vi faktiskt en profetia över Judarna i ändens tid.
 
I det förra avsnittet talade vi om att Lemek fanns både i Sets och Kains släkttavla som ju pekar på de Kristnas respektive på Judarnas historia. Det här visar alltså att på slutet ska Judarna blir frälsta och Kristna och Judar höra samman.
 
Och det som står om Lemek i Kains släkttavla är då profetia om vad som kommer att hända Judarna på slutet, när de återvänder och det är alltså nu.
 
1 mos 4:19 Och Lemek tog sig två hustrur [kvinnor] den första hette Ada [prydnad, smycke, gå förbi, hon den gamla, vittnet, oren] och den andra hette Silla [sångerskan, kokerskan, skuggan, skydd, avgrunden].
1 mos 4:20 Och Ada födde Jabal [ledaren, bäraren, den fallne, han med utväxten], han blev far till de som bor [återvänder, avviker, uthärdar] i tält [till tabernaklet, skinande klart] och har boskap [ett land, mark, egendom].
1 mos 4:21 Och hans bror Jubal [trumpetaren, floden, strömmen] han blev fader till alla som hanterar stränginstrument [harpa, knäppande] och blåsinstrument [andande, älskande].
 
Här ser vi Adas söner och en av dem Jabal som bodde i tält, eller som man också kan säga i Tabernaklet, Alltså Judarnas helgedom. Det var alltså Judar som går Guds väg och vi ser att de hade boskap precis som Abel, som ju var symbol på Jesus, och de här Judarna var alltså frälst, tror på Jesus, Och idag har vi frälsta Judar, den så kallade Messiasrörelsen.
 
Och brodern hette Jubal och hanterad harpa och blåsinstrument, alltså glädje och sång, Det är saligt att tro på Jesus som en del Judar alltså gör idag.
 
1 mos 4:22 Och också Silla [sångerskan, kokerskan, skuggan, skydd, avgrunden] födde, smeden [handledaren, den skarpe, den som skärper] Tubal - Kain [upprättelsens flöde, spjutets ström, upprättelsens basun, avundsjukans förvirring] som tillverkade allt av koppar [mässing] och järn. Och syster till Tubal - Kain var Naama [trivsam, behaglig, skönhet, fantastisk].
 
Och här i vers 22 ser vi hustrun Sillas barn och det är en smed, Alltså vapen och vi ser att Tubal Kain som var smed och hans namn betyder bland annat Spjutets ström, Men också upprättelsens basun. Vilket pekar på hur Israel upprättas igen idag, men då också den kamp som förekommer för att Israel ska bestå.
 
Systern Naama som ju betyder trivsam och fantastisk, talar om den frid och den seger som Gud ger sitt folk idag. Det är rent otroligt att de består mitt i ett Getingbo av fiender runt omkring som använder alla medel för att krossa dem. Men Gud ger dem seger och frid.
 
1 mos 4:23 <Trad:> Och Lemek sade till sina hustrur: Ada och Silla hör min röst Lemeks hustrur, lyssna till mitt tal, för en man dödar jag för mitt sår och en pojke för att jag blev skadad.
| <Alt:> Och Lemek [ditt folk, till fattigdom, ditt varför] sade till sina hustrur Ada och Silla: Hör mina ord om Lemeks skulder [problem], lyssna till mitt tal, för det är om en människa, jag har dött på grund av mina sår och han föds, på grund av min gemenskap.
1 mos 4:24 <Trad:> För Kain straffar sjufalt men Lemek sjuttio sju.
| <Alt:> För Kain är levande och ditt folk är fullständigt och komplett.
 
Och här ser vi vad som händer med de som går mot Guds vilja och försöker krosa Israel, de blir hämnade inte bara 7 gånger idag utan 77 gånger. Det är Gud själv som idag visar sin makt genom att upprätta Israel på nytt precis som han lovat i sina profetior i Bibeln och här har vi alltså en av dem, något som förmodligen många inte känner till.
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar