måndag 14 juni 2021

Guds frälsningsplan 132, Gud räddar oss ur vårt elände med Evangelium

 

Guds frälsningsplan 132,
Gud räddar oss ur vårt elände med Evangelium


 
Fortsätter vi att läsa i 1 Mos 6 så hittar vi att också nästa vers talar om Jesu frälsning. Gud ska rädda oss ur våra vilsna kroppar. Och det ska han göra med sitt Evangelium.
 
Det här kan vi läsa om i 1 Mos 6:3, den traditionella och den alternativa översättningen tillsammans.
 
1 mos 6:3 <Trad:> Och Jashve sade: Min ande skall inte innesluta människan för evigt, i deras vilsna kropp och deras dagar skall bli 120 år.
| <Alt:> Och han prisade Jesus [Jashve]: Min ande skall inte döma Adam [människan, den blodröde] för evigt, på grund av evangeliets prestation [omvändelse] och deras dagar skall vara fyllda av smörjelse och väldiga rikedomar. 
| <Alt2:> Och Jesus [Jashve] sade: Min ande skall inte döma Adam [människan, den blodröde] för evigt, på grund av evangeliets bedrift [omvändelse] och deras dagar skall bli 120 år. 
 
Det är Jesu Evangelium som ska befria oss. Och vi vet hur Paulus skriver om det här, hur vi genom Jesu död har blivit befriade och nu lever i Jesus.
 
Och allt det här beror på Evangeliet, det glada budskapet om Jesu offer, som befriar oss, och det är alltså det som gäller, det talar Gud också här.
 
Och det är något som vi mött på många ställen i Bibeln, Och Gud har valt att göra så för att vi inte ska missa det, Ja man kan säga att hela Bibeln pekar på Jesus och hans offer för oss och gång på gång kommer det alltså upp i texten i olika skrivningar.
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar