onsdag 16 juni 2021

Guds frälsningsplan 134, De som väckte förundran var på Jorden

Guds frälsningsplan 134,
De som väckte förundran var på Jorden
 

Ordet Jättar som vi hittar i många översättningar av 1 Mos 6:4 har också andra betydelser och en av dem är ”De som väckte förundran” och med den betydelsen får meningen en helt annan betydelse.
 
Och med Majestätsplural som i förra versen så får vi i stället översättningen:
 
1 Mos 6:4
”De som väckte förundran var då på Jorden och även därefter, därför att Guds väldige son kom till människornas döttrar och de föder åt honom de stora män som för evigt ska kallas män.”
 
Nu får versen betydles och vi ser åter Jesu frälsning också här.
 
1 mos 6:4 <Trad:> Jättarna [Tyrannerna] var då på jorden och även därefter, så att Guds söner kommer till människornas döttrar och de föder åt dem de stora män som för evigt skall kallas män. 
| <Alt:> Då och därefter, är nu de dömda [misslyckade] på fast mark [den fasta grunden] och därför att Guds väldige son lyfter [hämtar] Adams [människans, den blodrödes] döttrar, och han är den väldige sonen för dem, oerhört mäktig, som för evigt är den enastående [magnifika] förlåtelsens namn. 
 
Jesu frälsning var något fundamentalt och vi möter det gång på gång här i Bibelns tidiga texter, men även i fortsättningen. Jesu Evangelium är det viktiga för Gud och han vill betona det. Det är fundamental i hans frälsningsplan av mänskligheten.
 
Och också i den alternativa översättningen hittar vi samma sak. Vi möter där hur Guds Väldige son lyfter människan, hon som var förtappad, och han gör det i sitt namn, namnet Jesus, det som ger förlåtelse och frälsning.

Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar