söndag 13 juni 2021

Guds frälsningsplan 131, Guds Väldige Son frälsar människorna

Guds frälsningsplan 131,
Guds Väldige Son frälsar människorna
 

1 Mos 6:2 kan skrivas om med Majestätsplural. Förr var det vanligt att kungar och andra höga personer talade om sig själva i plural. Det är det som kallas majestätsplural, och om någon ska ha det här med Majestätsplural så är det ju Gud. Han är högst av alla.
 
Och översätter man om den här versen med Majestätsplural till vårt sätt att uttrycka oss blid det:
”Och Guds Väldige Son såg människornas döttrar för de var vackra och han tog henne till hustru åt sig, helt enligt sitt val”.
 
Här ser vi alltså att det är Jesus och hans församling det handlar om. Församlingen brukar ju i Bibeln beskrivas som Jesu hustru, och är ju alla vi frälsta.
 
1 mos 6:2 <Trad:> Och Guds söner såg människornas döttrar för de var vackra och de tog dem till hustrur åt sig, helt enligt sitt val.
| <Alt:> Och de erfor Guds förståelse genom Adam [den blodröde], för dess fantastiska kraft, och han tog i överflöd deras skulder på sig, från alla som därmed är i hans renhet.
 
Det vi ser här är alltså Jesu bröllop. Något som vi kan läsa om på flera ställen i Bibeln, Något som också brukar kallas gästabudet ibland i vissa texter. Den tid när Jesus ska ta över världen och styra. Som vi vet ska ju alla knän böjas för honom. Och det blir en fantastisk tid.
 
Och läser vi den alternativa översättningen så ser vi samma sak. Det är Jesu försoning som gör skillnaden. Han tog våra skulder på sig.
 
Och det finns kraft i frälsningen en fantastisk kraft som klarar av att slå ner fienden och ta över. Jesus är med oss och han ska rädda oss.
 
Att alla knän ska böjas för Jesus kan vi bland annat se i Upp 15, som vi skrivit om tidigare.
 
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].
 
Det här är vår tid och det är det här vi väntar på idag. Och vi finner det alltså redan här i Profetian i Bibelns tidiga kapitel här i 1 Mos 6:2.
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar