måndag 21 juni 2021

Guds frälsningsplan 139, Noa var liksom Jesus fullkomligt rättfärdig

Guds frälsningsplan 139,
Noa var liksom Jesus fullkomligt rättfärdig
 

Det har bara funnits en person som har varit absolut rättfärdig och det är Jesus, Han blev dödad men uppstod igen och tog våra synder fast han inget ont hade gjort. Och här ser vi hur Noa beskrivs som fullkomligt rättfärdig. Alltså var han Jesus. Berättelsen om Noa är alltså en Profetia om Jesus.
 
1 mos 6:8 <Trad:> Men Noa fann nåd i Jashves ögon.
| <Alt:> Och Herren [Noa*] upprättar [för ut] nåden i Jesu [Jashves] närvaro.
{*Noa [det upphör, vila, bo, den som leder, han som lämnades ensam kvar]}
1 mos 6:9 <Trad:> Det här är berättelsen om Noa. Noa var en fullkomligt rättfärdig man i sin generation, Noa vandrade tillsammans med Gud.
| <Alt:> Det här är berättelsen om Herren [Noa]. Herren [Noa] var en rättfärdig och sann [absolut rättfärdig] människa, i härlighet var han [genom att jag härlig gjorde honom], Herren [Noa] vandrade tillsammans med Gud.
 
Noa var inte bara fullkomligt rättfärdig, han var också sann. Och sanningen personifierad, det är Just Jesus.
 
Och liksom hos Jesus, var Gud i Noa. Vi vet hur Jesus sa. Har ni sett mig har ni sett Fadern.
 
Joh 14:9. Jesus säger till honom: Så lång tid är jag med er och du känner mig inte Filippus. Den som sett mig han har sett Fadern och du säger: Förklara för [visa] oss Fadern.
 
Jesus och Fadern var ett, Hade man sett Jesus hade man sett Fadern. Och Noa och Gud, alltså Fadern vandrade också tillsammans. Ja hela treenigheten är ju Gud så i Noa var både Fadern och sonen och den Helige Ande. Ja han var ju Jesus, sonen.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar