onsdag 30 juni 2021

Guds frälsningsplan 148, Allt på marken ska utplånas

 
Guds frälsningsplan 148,
Allt på marken ska utplånas
 

Marken här är en symbol på Israel och Israels land. Det har vi talat om tidigare. Och eftersom Israel inte tog emot Jesus utan dödade honom och inte ens trodde på honom efter Guds nådatid om 40 år, så kom Guds dom och de blev fördrivna.
 
Landet skulle åter täckas av vatten. Vi minns 1 Mos 1:9, där land bildades som en profetia på Israels bildande. Här där land åter översvämmas tar alltså Hedningarna åter över det som var Israels land.
 
1 mos 6:17 <Trad:> Och se jag skall göra så att det kommer en störtflod med vatten på jorden [i landet] till att utplåna allt kött som andas och har liv i sig, alla under himmelen som är på jorden [i landet] kommer att drabbas.
| <Alt:> Och se jag skall låta det komma ett resultat hos vilka som helst på den fasta grunden för att ödmjuka allt evangelium som har liv i sig från något i stället för det väldiga namnet, det skall beröra alla som är på den fasta grunden.
 
Vi som lever idag vet att så här blev det. Judarna förstod inte att det var deras messias som kommit utan de korsfäste honom och dödade honom. Men Gud lät honom uppstå precis som han lovat.
 
Och Judarna fick en nådatid på c:a 40 år från runt år 30 när Jusus korsfästas och fram till år 70 när Jerusalem förstördes av Romarna och förföljelsen började av Judarna.
 
Vi kan läsa här hur vattnet, alltså Hedningarna, skulle ta över landet och Judarna bli fördrivna ut över hela världen.
 
Och här ser vi alltså att Noas ark är just en profetia på hur Judarna och deras land tas över av Hedningarna och hur Kristi kyrka seglar vidare med livet uppe på Hedna havet.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar