onsdag 27 mars 2019


Jesu seger 109,
Hur ser tillvaron ut om 1000 år


De senaste artiklarna har handlat om hur det kommer att vara i slutet av 1000 årsriket. Men som var och en förstår är det som sägs om det som ska hände 1000 år framåt väldigt osäkert.

Man kan ju roa sig med att gå tillbaka och titta på hur tillvaron var för 1000 år sedan. Då var vi i slutet av Vikingatiden. Det var igen som visste vad Bilar var, vad TV var, vad Internet var. Mycket av det vi har idag var okända begrepp.


Ja bara på de senaste åren har det hänt otroligt mycket. Jag minns t ex hur man fortfarande transporterade gods på hästdragen vagn när jag var liten.

Hur det fanns ånglok i reguljär trafik. På landet hade man utedass och bar in vatten i hink. Kylskåp fanns inte hos gemene man.

Ja jag minns t o m hur man körde ut Is till mjölkaffären för de hade isskåp, inte kylskåp som man kan tro idag. Och det var alltså på 50 talet.

Utvecklingen har gått otroligt fort. Och vi ser idag hur man har Artificiell intelligens som tänker bättre än vi människor i specifika område. Vi har självstyrande bilar som snart är var mans egendom.

Och hur kommer det att vara om 1000 år. Det finns de som tror att vi då är tillbaka på Stenåldern. Men av profetian att döma verkar det inte så utan utvecklingen går vidare.

Bor människorna i Rymdskepp då, har robotar tagit över alla praktisk produkten. Och i o m att man knäcker DNA koden och förstår hur människor fungerar så kanske t o m människorna är ändrade. Vi vet alltså inte.

Men vi kan se att det finns människor, ja, att det finns väldigt många människor på jorden. Och det som står skrivet kommer att gå i uppfyllelse även om vi inte vet exakt hur.

Och när man ser framåt så gäller som vanligt att man ska vara försiktig och inte för tvärsäker, när det gäller detaljer. Det man däremot kan vara säker på är allmänna linjerna och att Gud ska upprätta sitt rike.

Men det som är intressant är att vi idag kan se de saker vi har idag, omnämnda i Bibelns profetior, och då ser man också att Bibeln är sann och att Gud finns och har makten.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar