fredag 24 januari 2020


Församlingens roll 0,
Totalsummering



(Om Upp 10 och Upp 11)

Församlingen har en viktig roll, och är en del av det Gud anser som sitt. Det är därför som det är väldigt viktigt hur vi är som Kristna. Att vi verkligen är Jesu Brud och fulla med honom.

Evangelium är en välsignelse att ta emot, det är något fantastiskt med den frid men får av Jesus, men likafullt kan det också innebära prövningar och utmaningar.

Så därför gäller det att alltid verkligen leva nära Jesus och alltid ha honom som prio 1 i sitt liv. Ja att alltid Ieva för Jesus.


Församlingens roll 26, Summering 1, Den lilla skriften, församlingens uppgift

Den lilla skriften i Upp 10 är en beskrivning av Församlingens uppgift. Och liksom skriften är söt i munnen så är det fantastiskt att vara frälst, att vara Kristen. Men likadant som den vållade smärta i Buken när den ätits så innebär det också jobbigheter, och t o m förföljelse att vara Kristen.


Församlingens roll 27, Summering 2, Lev nära Jesus

Det är viktigt att vi lever nära Jesus, att vi hämtar kraft från honom. Att det är Jesus vi följer, att vi har Jesus i oss.

När vi här Jesus är han vårt skydd i svåra tider, han ger oss tröst och bär oss genom problem. Han håller oss i handen och för oss på den säkra vägen mot himlen, Guds boning.

Jesus är det centrala i en Kristens liv. En sann Kristen ska Ivra för, Ska brinna för, Jesus. Ja det ska vara som en Fobi. Vi bara måste.


Församlingens roll 28, Summering 3, De två vittnena

Man kan tycka att profetian om de två vittnena är lite svårplacerad, och olika förslag har framförts om hur det hela ska tolkas. Men en tanke som man ska ha med sig är att det här kan vara en profetia som ännu inte gått i uppfyllelse, och vars uppfyllelse inte syns klart när man ser framåt heller.

Och det är då intressant att titta på t ex profetian om TV i Upp 13:14 – 15, och tänka sig hur svårt det måste vara för tidigare generationer att se vad det var som stod där. Något som vi idag tycker är en självklarhet.

Och lika dant kan det alltså var med profetian om de två vittnena. Men vi ska titta på den ändå och försöka se vad vi får ut av den.

Det förslag till tolkning av De två vittnena som vi för fram här är Jesus och hans Församling. Det den ena gjort har den andra gjort eftersom Jesus är i oss och vi i honom. Därför hör de två vittnena så intimt tillsammans i hela den här berättelsen


Församlingens roll 29, Summering 4, Kristna sanningar

Det finns Kristna sanningar som är viktiga, och de är t ex att:

Det är Jesus som regerar

Jesu rike är Evigt

Det är både Lagen och Nåden vi ska ha

Jesus har både Straff och Nåd


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar