onsdag 15 januari 2020


Församlingens roll 21,
Jesu rike är evigt



Jesu rike är evigt, det kan vi se på flera ställen i Bibeln. Jesus ska regera i Evigheters Evigheter. Vi ser det här i Upp 11:15.

Upp 11:15. Och den 7:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och väldiga röster kommer från [i] himmelen som säger: De träder fram [blir till], vår Herres [Jesu] och hans Kirsti [Messias] kungadömen, och han skall regera i evigheternas evigheter.


Guds mål är att frälsa världen, och när han gjort det kommer vi att vara frälsta för Evigt.

Vi har Guds mål i Joh 3:16 – 17

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Och att Guds rike är evigt det möter vi också i Upp 22:5.

Upp 22:5. Och där skall inte vara natt. Och de har inte behov av någon lampa eller solens ljus, för Jesus [Herren] Gud lyser över [på, åt] dem och de skall regera i evigheters evigheter.

Det här är alltså det vi har att se fram emot, en värld som regeras tillsammans med Jesus och som inte har något slut, den är Evig.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar