torsdag 30 januari 2020


Kvinnan och draken 6,
Jesus uppstod och for upp till Gud



Det är Jesu himmelsfärd vi ser i Upp 12:5. När Jesus hade uppstått for han hem till Gud det var visserligen ett antal dagar däremellan, men idag sitter han hos Gud i himlen.

Upp 12:5. Och hon föder en pojke som skall vara herde för alla folk, med en stav av järn och hennes barn tas upp till Gud och hans tron.


Jesus är uppstånden, och är hemma hos Gud. Vi kan läsa om hans himmelsfärd i Apg 1.

Apg 1:4. Och när han var tillsammans med dem anbefallde han dem att inte gå bort från Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], utan att vänta på min fars löfte, som ni har hört.
Apg 1:5. För Johannes [han ger nåd] han döpte ju med vatten, men ni kommer att döpas i Helig Ande, nu efter få dagar [efter inte många av dessa dager].
Apg 1:6. Och när de var tillsammans frågade de honom verkligen: Jesus [Herren, Jashve] är det i dessa tider du återupprättar riket åt Israel.
Apg 1:7. Men han svarar dem då: Det är inte er sak att veta tider, den tid som fadern fastställer, i sin egen auktoritet [makt, kompetens, frihet].
Apg 1:8. Men ni kommer att motta kraft när den Helige Ander kommer över er och ni kommer att bli mina vittnen i Jerusalem och i hela Judéen och Samarien [vakt station] och till Jordens [värdens] yttersta plats.
Apg 1:9. Och det här säger han, medan de ser på och sedan lyfter en sky [moln] upp honom och tar upp honom bort från deras ögon.
Apg 1:10. Och medan de tittade intensivt, for han till himlen, och se två män hade stått vid sidan av dem i vita [strålande] kläder.
Apg 1:11. Och dessa säger då: Män från Galileen, varför har ni tittat mot himlen, Jesus som har tagits upp [mottagits] från er till himlen, på det här sättet, han kommer att komma tillbaka [framträda åter igen] på liknande sätt som ni sett honom, när han reser till himlen.

Här ser vi läsa hur Jesus for upp till himlen och han ska alltså också komma tillbaka. Och i vår tid när allt är så förtvivlat är det en tröst som vi får se fram emot.

Men redan nu kan vi ha Jesus i hjärtat och vi kan ropa och be till honom och han hör oss och svarar på våra böner. Tänk vilken fantastisk Jesus vi har.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar