tisdag 28 januari 2020


Kvinnan och draken 4,
Det är i vår tid, tecknet sker


Här kan vi notera att djävulen hör ihop med Vilddjuret som har 10 horn och 7 huvuden. Och det är ju vår tid.

Upp 12:3. Och ett annat tecken syns i himlen, och se en väldig eldröd drake [orm], som har 7 huvuden och 10 horn och på sina huvud, 7 kronor.


Det här med Vilddjur som har 10 horn och 7 huvud, det känner vi igen från Upp 13. I upp 13 möter vi de två vilddjuren det 10 hornade i Upp 13:1 och det 2 hornade i Upp 13:11. Både dessa vilddjur tillhör 1900 talet. Det 10 hornade är kolonialmakterna från första halvan av 1900 talet (de var 10 stater till antalet) och det 2 hornade är Supermakterna USA och Sovjet som behärskade världen under andra halvan av 1900 talet.

Det är alltså den här tiden som vi ser här när vi läser om Draken med de 10 hornen. Det är då som saker verkligen skedde. Och vi vet hur Judarna blev gasade i Hitlers Gaskammare, och vi vet hur de fick sitt land, Israel 1948 och hela landet 1967.

Och det här är alltså tecken, tecken som ska göra oss uppmärksamma var vi är idag och vad det är som händer.

Vi kan titta på orden i Upp 13:

Upp 13:1 Och jag står [han står (olika grundtexter)] på sanden vid havet och jag ser ett vilddjur som stiger upp ur havet, som har 7 huvuden och 10 horn, och på sina horn 10 kronor [kransar], och på sina huvuden kränkande [smädande, förtalande] namn [benämningar].
Upp 13:2. Och vilddjuret, som jag ser, är likt en leopard och dess fötter är som en björns och dess mun är som ett lejons, och draken [ormen] ger till honom sin styrka och sin tron och väldig makt [frihet, auktoritet].

Vi ser här att det är många likheter men det som skiljer är att kronorna sitter här på hornen meden de i Upp 12 sitter på de 7 huvudena. Och Draken eller som det också kan översättas Ormen, alltså han som lurade Eva i Lustgården, djävulen själv. Det är han som är inblandad i båda Profetiorna och är djuret självt i Upp 12 medan i Upp 13 så är det han som ger Vilddjuret makt.

De här två Profetiorna hänger alltså ihop och det är bra att hålla i minnet., nu när vi går vidare i Profetiorna.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar