tisdag 14 januari 2020


Församlingens roll 20,
Efter det vi läst här tidigare, kommer Guds rike


Det är intressant att se att nu kommer Guds rike. Vi får höra här hur vår Herre, alltså Jesu kungadöme träder fram.

Upp 11:14. Det 2:a ve har gått, se det 3:e ve kommer snart.
Upp 11:15. Och den 7:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och väldiga röster kommer från [i] himmelen som säger: De träder fram [blir till], vår Herres [Jesu] och hans Kirsti [Messias] kungadömen, och han skall regera i evigheternas evigheter.


Det är ett rike som ska vara för evigt. Jesus är ju Alfa och Omega. Och eftersom han är evig finns alltså egentligen inget slut.

Det är en tröst när vi ser det vi ser idag att Jesu kungadöme kommer. Han ska regera. Idag ser vi hur ondskan kommer fram på olika sätt, men det kommer alltså att ha en ende och Jesu kungadöme kommer i stället.

Och vill vi läsa om det kan vi läsa i Upp 21:

Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.
Upp 21:2. Och jag Johannes ser den helga staden, det nya Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], som kommer ner från Gud, från himlen [Guds boning, stjärnhimlen], förberedd såsom en brud utsmyckad för sin man.
Upp 21:3. Och jag hör en väldig röst från himlen som säger: Se Guds tabernakel [tält, boning] är bland människorna och han skall bo [tälta] bland dem. Och de skall vara hans folk och han skall vara guden bland dem, deras Gud.
Upp 21:4. Och Gud skall utplåna varje tår från deras ögon, och döden skall inte vara mera eller sorg eller gråt eller plåga [möda] skall vara mer, för det som varit är borta.
Upp 21:5. Och han som sitter på tronen säger: Se jag gör allting nytt [fräscht, friskt, kvalitativt nytt]. Och han säger till mig: Skriv att dessa ord är sanna och tillförlitliga.
Upp 21:6. Och han säger: Det är gjort [har blivit till, har fötts]. Jag är Alfa och Omega, början och slutet [resultatet]. Åt den som törstar skall jag ge från källan med livets vatten, fritt [gratis].
Upp 21:7. Den som segrar skall ärva [få] allt och jag skall vara Gud för honom och han skall vara min son [sonen till mig].

Det är en fantastisk tid vi har framför oss.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar