söndag 12 januari 2020


Församlingens roll 18,
Som Jesus uppstod ska vi uppstå


Allt Jesus gör gäller också för Församlingen, och när vi här ser att Församlingen far upp till himlen så är det därför att också Jesus gjorde det.

Upp 11:8. Och deras döda kroppar är på torget [gatan] i den väldiga staden som andligt kallas Sodom och Egypten, där också vår Jesus [Herre] korsfästs.
Upp 11:9. Och från nationerna och folken och språken och stammarna skall man se deras döda koppar i tre och en halv dag, och de skall inte sända bort [begråta] dem för att läggas i en grav [monument].
Upp 11:10. Och de som bor på jorden skall jubla och glädja sig och sända gåvor till varandra, eftersom de två profeterna plågar [prövar] de som bor på jorden.
Upp 11:11. Och efter de tre och en halv dagarna, kommer livets ande från Gud in i dem och de ställer sig på sina fötter och väldig fruktan faller på dem, som ser dem.
Upp 11:12. Och de hör en väldig röst från himlen som säger till dem: Kom upp här. Och de kommer upp till himlen på [i] molnet, och deras fiender ser på.


Det är Livets Ande som kommer in i de två vittnena och vi vet att Jesus uppstod. Och på samma sätt uppstår församlingen, för allt som Jesus gjort gäller också för oss. Vi lever i honom och han i oss.

Vi kan läsa om det här i 1 Kor 15. Eftersom Messias, Jesus, har uppstått så kommer också vi att uppstå.

1 Kor 15:20. Men nu har Messias [Kristus, Den smorde] uppstått [vaknat] från döden, han finns till som förstlingen [förstagrödan, den förste] från de som har insomnat [avlidit].
1 Kor 15:21. För när nu [eftersom] döden finns i människan [genom en människa], finns också uppståndelse från de döda i människan [genom en människa].

Ondskan kommer inte att triumfera även om det stundtals ser ut så. Nej det är Jesus och hans Församling som ska triumfera.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar