måndag 13 januari 2020


Församlingens roll 19,
Jorden skakar av Guds kraft



Det är redan väldiga skakningar i världen idag andligt sett. Ondskan gör allt för att segra, men Jesu makt är stark. Guds kraft skakar tillvaron. Och Jesus kommer att segra.

Upp 11:13. Och omedelbart [i denna timme] kommer det väldiga jordskalv och en tiondel av staden faller och 7 000 människor dödas av det som kallas jordskalv, och de som är kvar fylls av fruktan och ger ära till himmelens Gud.


Det finns flera ställen där man kan läsa om hur tillvaron skakar och de hänger ihop med ändens tid:

Upp 6:12. Och jag ser när han öppnar det 6:e sigillet, och se det sker en väldig jordbävning och solen uppträder svart som en sönderfransad säck [i slitet hårigt säck tyg] och månen uppträder som blod [blodsutgjutelse].
Upp 6:13. Och himlens stjärnor faller till jorden, som fikonträdet kastar sina omogna fikon av skakningarna från en väldig storm.
Upp 6:14. Och himlen försvinner som en bokrulle som rullas samman, och varje berg och ö flyttas från sin plats.
Upp 6:15. Och jordens styrande [kungar] och makthavarna och de rika och officerarna och de mäktiga och varje slav [tjänare] och varje fri, gömmer sig i grottorna och i bergens klippor.
Upp 6:16. Och de säger till bergen och till klipporna: Fall över oss och göm oss från hans ansikte, han som sitter på tronen, och från lammets vrede.
Upp 6:17. Eftersom hans vredes väldiga dag har kommit och vem kan stå fast.

Här ser vi att det är på Guds vredes väldiga dag som allt kommer att skaka.

Och Joel nämner också om det här och Israel skyddas av Gud själv i dessa dagar. Och det kan vi se idag, Gud är med sitt folk Israel. Fast de är hårt ansatta så är Gud med dem och försvara dem.

Joel 3:16 (Joel 4:16).  Och Jesus [Jashve] ryter från Sion [monument, pelare, öken, torr plast] och från Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet] använder han sin röst, och han skakar himlen och jorden. Men för Israels [Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud] barn [söner] är Jesus [Jashve] ett skydd [tillflykt], och ett försvar [kraft, klippa].

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar