söndag 19 januari 2020


Församlingens roll 25,
Guds förbund gäller

Guds förbund gäller, det ser vi här när himmelen öppnas och Guds förbundsark visas. Symbolen för det förbund som han slöt har han här nu uppfyllt.

Upp 11:19. Och Guds tempel öppnas i himmelen och hans förbunds ark ses i templet och det kommer blixtar och dunder [ljud] och åskor och jordskalv och väldigt hagel.


Och det sätt som han uppfyllt förbundet på det är genom blixtar och dunder och åskor. Och det står för det församlingen har gjort genom sitt spridande av Evangelium, så att det både hörs och syns.

Och Jordskalv det är den totala omvälvning av tillvaron som vi ser om vi jämför med hur det var för 2000 år sedan. Det totalt annorlunda tillvaron idag beror på Jesus som gett oss sitt budskap och sitt Evangelium som totalt har vänt och skakat om tillvaron. Och gett oss detta nya fantastiska samhälle som vi har idag eller snarare som vi hade i Sverige för några år sedan, innan de sjuka händelser som vi ser idag hade börjat.

Och väldigt Hagel det står för den kraft som består i vrede, och problem, som slår sönder det som är fel, men som när problemen har lösts visar sig ge välsignelse. Liksom haglet slår sönder men sedan smälter och vattnar jorden. Så fungerar Guds Evangelium. Det slår sönder det falska och ger växtkraft åt det Gud vill ha fram.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar