torsdag 16 januari 2020


Församlingens roll 22,
Det är både lagen och nåden vi ska ha

24

Här kan vi läsa om hur de 24 äldste tillber inför Gud. De 24 äldste det är representanterna för oss. Det är de 12 stammarna, alltså Israel och deras kallelse, och de 12 apostlarna, alltså Evangelium, det som har frälst oss ur lagens träldom, tillsammans 24.

Upp 11:16. Och de 24 äldste som sitter på troner framför Gud, de faller på sina ansikten och tillber Gud.


Och vi hittar samma sak i Upp 4:10 – 11, där vi får se in i Guds himmel.

Upp 4:10. Då faller de 24 äldste ner inför honom som sitter på tronen, och tillber [dyrkar, älskar] honom som lever i evigheters evigheter, och de kastar sina kronor framför tronen, och säger:
Upp 4:11. Du Jesus [Herren] är värdig, att motta äran och lovprisningen och makten, för du skapar allt och genom din vilja, är och skapas.


Det här visar också på det vi kan läsa i Upp 14:12:

Upp 14:12. Här gäller de heligas trofasthet [uthållighet], så att man håller [bevarar] Guds befallningar [bud, ålägganden] och Jesu tron [tilliten till Jesus].

Det är både lagen och nåden i Jesus vi ska ha. Både det som kom till Israels barn, lagen, och det som Jesus kom med, nåden, som vi ska ha. Både Guds bud och Jesus tron.

Det är många idag som bara fokuserar på det ena, som bara ser t ex Nåden och tror att man kan leva hur som hest, men det kan man inte. Likaså är det många som trälar med lagen. Som tror att de ska frälsa sig i egen kraft genom att uppfylla lagen.

Men både de är synpunkterna är alltså fel. Det är både lagen och nåden vi ska ha och då är det fantastiska att när vi har Jesushjälper han oss att också uppfylla lagen, och att göra det som är rätt i vår tid, för Jesus visar oss vad som är lagen idag.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar