torsdag 2 januari 2020


Församlingens roll 8,
Evangelium är både sött och bittert



Att tillhör Jesus är fantastiskt, men samtidigt kan det innebära en utmaning.

Vi möte det i Upp 10:9 där det talas om att det Johannes ska äta är sött som honung, men bittert när det kommer till magen. Att leva som kristen kan vara jobbigt, och innebära förföljelser, Men är samtidigt välsignat.

Upp 10:9. Och jag går bort till ängeln [budbäraren] och säger till honom; Ge mig den lilla skriften [lilla bokrullen]. Och han säger till mig: Ta emot och ät den och den skall göra din mage bitter, men i din mun skall den vara söt som honung.
Upp 10:10. Och jag tar emot den lilla skriften [lilla bokrullen] från ängelns [budbärarens] hand, och jag äter den och den var söt som honung i min mun och då jag äter den gör den min mage bitter.


Vi mötte den negativa sidan också i Upp 6:10

Upp 6:9. Och när han öppnar det 5:e sigillet. Ser jag under altaret de själar, som dödats [stympats] på grund av Gudsordet och på grund av vittnesbördet som de har.
Upp 6:10. Och de ropar med väldig röst och säger till herren [mästaren], den helige och den sanne: Hur länge skall du låta bli att [inte] döma och hämnas vårt blod, från dem som bor på jorden.
Upp 6:11. Och de alla får långa vita [lysande] kläder, och han säger till dem att ta det lugnt [upphöra, vila] ytterligare en liten tid, tills det verkligen kommer att bli fullt, med deras medtjänare och deras bröder, som också kommer att dödas, som de.

Att vara kristen kan innebära förföljelse men i allt det här har vi Jesus med oss och vi kan läsa om det i Upp 22.

Upp 22:1. Och han visar mig en ren flod, med livets vatten, skinande [klart] som kristall, som kommer från Guds och Lammets tron.
Upp 22:2. I mitten med dess gata [torg] och floden på båda sidor, är livets träd, som ger 12 skördar, för det ger sin frukt varje månad, och trädets blad är till folkens omsorg [vård, helande].
Upp 22:3. Och ingen förbannelse [plåga] skall vara mer, och Guds och Lammets tron skall stå i den, och hans tjänare skall tjäna honom.
Upp 22:4. Och de skall se hans ansikte och hans namn på sina pannor.
Upp 22:5. Och där skall inte vara natt. Och de har inte behov av någon lampa eller solens ljus, för Jesus [Herren] Gud lyser över [på, åt] dem och de skall regera i evigheters evigheter.

Att vara Kristen är att vila i Jesus, se hur han tar hand om en, se all hans välsignelse, men också få uppleva att Jesus är med i de Jobbiga passagerna i livet. Och det är alltså detta dubbla tillstånd vi mötte när vi läser i Upp 10:9.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar