torsdag 23 januari 2020


Församlingens roll 29,
Summering 4,
Kristna sanningar


Det finns Kristna sanningar som är viktiga, och de är t ex att:

Det är Jesus som regerar

Jesu rike är Evigt

Det är både Lagen och Nåden vi ska ha

Jesus har både Straff och Nåd

Och här möter vi dem i Upp 11.


Församlingens roll 21, Jesu rike är evigt

Jesu rike är evigt, det kan vi se på flera ställen i Bibeln. Jesus ska regera i Evigheters Evigheter. Vi ser det här i Upp 11:15.

Upp 11:15. Och den 7:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och väldiga röster kommer från [i] himmelen som säger: De träder fram [blir till], vår Herres [Jesu] och hans Kirsti [Messias] kungadömen, och han skall regera i evigheternas evigheter.


Församlingens roll 22, Det är både lagen och nåden vi ska ha

Här kan vi läsa om hur de 24 äldste tillber inför Gud. De 24 äldste det är representanterna för oss. Det är de 12 stammarna, alltså Israel och deras kallelse, och de 12 apostlarna, alltså Evangelium, det som har frälst oss ur lagens träldom, tillsammans 24.

Upp 11:16. Och de 24 äldste som sitter på troner framför Gud, de faller på sina ansikten och tillber Gud.


Församlingens roll 23, Det är Jesus som regerar

Vi får alla böja oss inför Jesus. Det är han som regerar. Det är så Guds beslut har varit ända från början.

Upp 11:16. Och de 24 äldste som sitter på troner framför Gud, de faller på sina ansikten och tillber Gud.
Upp 11:17. Och de säger: Vi tackar dig Jesus [Herren] Gud, den allsmäktige, som är och som var och som skall komma eftersom du mottog din väldiga makt och du regerar.


Församlingens roll 24, Jesus har både Straff och Lön

Det är olika till olika personer, det beror på om man tagit emot honom och lever i honom. Då får man lön. Men lever man i opposition till Guds vilja då får man straff och vrede.

Upp 11:18. Och folken var arga, men din vrede kom, och tiden för att döma de döda, och ge lönen till dina tjänare, profeterna och de heliga och de som akta [frukta] dit namn, de små och de stora, och att fördärva de som fördärva jorden [landet].


Församlingens roll 25, Guds förbund gäller

Guds förbund gäller, det ser vi här när himmelen öppnas och Guds förbundsark visas. Symbolen för det förbund som han slöt har han här nu uppfyllt.

Upp 11:19. Och Guds tempel öppnas i himmelen och hans förbunds ark ses i templet och det kommer blixtar och dunder [ljud] och åskor och jordskalv och väldigt hagel.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar