tisdag 21 januari 2020


Församlingens roll 27,
Summering 2,
Lev nära Jesus


Det är viktigt att vi lever nära Jesus, att vi hämtar kraft från honom. Att det är Jesus vi följer, att vi har Jesus i oss.

När vi här Jesus är han vårt skydd i svåra tider, han ger oss tröst och bär oss genom problem. Han håller oss i handen och för oss på den säkra vägen mot himlen, Guds boning.

Jesus är det centrala i en Kristens liv. En sann Kristen ska Ivra för, Ska brinna för, Jesus. Ja det ska vara som en Fobi. Vi bara måste.


Församlingens roll 9, Profetians budskap är viktigt för det visera att Jesus finns

Vi ska föra ut Jesu profetior, för de visar att Jesus finns. Många talar om att folk ska bli frälsta men de förstår inte Bibeln och Guds profetior. Men att tala om Profetiorna och hur de har gått i uppfyllelse stärker tron och får folk till Jesus.

Upp 10:11. Och han säger till mig: Han skall, med dig, ytterligare profetera för många folk och nationer och språk och kungar [herrar].


Församlingens roll 10, Det gäller att leva nära Jesus

Det räcker inte att tillhöra en Kyrka, en Församling, en Kristen verksamhet. Utan man måste vara frälst, ha överlämnat sig åt Jesus, det räcker inte att vara på förgården.

Upp 11:1. Och han ger mig en stång som en stav och säger: Stig upp och mät Guds tempel och altaret och de som tillber i det.
Upp 11:2. Och utelämna [kasta ut] förgården [gården, hallen] inuti templet och mät den inte eftersom den ges till hedningarna och den heliga staden skall trampas på [trampas sönder] i 42 månader.


Församlingens roll 11, 42 månader = 1260 dagar = 3,5 år = en tid och tider och en halv tid

Vi möter de här fyra uttrycken på olika ställen i Bibeln och de motsvarar samma tidsrymd, 42 månader, 1260 dagar, 3,5 år, en tid och tider och en halv tid.

Vi mötet två av dem här i Upp 11:2 och 11:3.

Upp 11:2. Och utelämna [kasta ut] förgården [gården, hallen] inuti templet och mät den inte eftersom den ges till hedningarna och den heliga staden skall trampas på [trampas sönder] i 42 månader.
Upp 11:3. Och jag skall använda mina två vittnen och de skall profetera i 1260 dagar, klädda i säck tyg.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar