onsdag 1 januari 2020


Församlingens roll 7,
Evangelium är till både för Judar och Hedningar


Vi ser att ängeln står både på marken och på havet, Havet är en symbol för Hedningarna och Marken är symbol för Israel.

Upp 10:8. Och rösten som jag hör från himlen, talar åter med mig och säger: Gå och ta emot den öppnade lilla skriften [lilla bokrullen], i ängelns [budbärarens] hand, han som stod på havet och på marken [jorden].


Och det är ju så här det är. Evangelium är till både för Judar och för Hedningar. Vi Hedningar har länge haft den kristna tron i våra länder. Och vi ser idag med Messiasrörelsen, att också fler och fler Judar tar emot Evangelium.

Vi kan se när vi läser om Apostlarna att de alla var Judar, och så började det alltså, först predikades Evangelium för Judarna. Och så gick det vidare till Hedningarna. Det som var sorgligt i sammanhanget var att motståndet blev så starkt hos Judarna att till sist var i stort sett all tro på Jesus borta där.

Men då kunde Evangelium leva vidare hos Hedningarna, hos de Kristna där. Och en fantastisk profetia på det här är berättelsen om Noa. När landet var översvämmat, alltså Judarna fördrivna. Då seglade Noa i sin ark, en symbol på den kristna kyrkan, uppe på vattnet med Noa som representant för Jesus.

Och på samma sätt som Noa landade med sin Ark på torra land. Så kommer en dag, och det är nu, Judarna tillbaka till sitt land. Och precis som Noa gick ut på torra land. Kommer Jesus tillbaka till Judarna som deras frälsare.

Och snart är vi där. Vi kan alltså redan se hur Judarna är tillbaka och hur Messiasväckelsen går fram i Israel.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar