torsdag 1 juli 2021

Guds frälsningsplan 149, Fördrivningen av Judarna var för att ödmjuka dem

Guds frälsningsplan 149,
Fördrivningen av Judarna var för att ödmjuka dem
 

Tron på Gud ska innehålla ödmjukhet. Det var det här som fattades när Judarna dödade Jesus. Det var ett stolt system där Gud inte kom fram. Därför kom fördrivningen av Judarna så att de skulle ödmjuka sig för att kunna bli frälsta.
 
1 mos 6:17 <Trad:> Och se jag skall göra så att det kommer en störtflod med vatten på jorden [i landet] till att utplåna allt kött som andas och har liv i sig, alla under himmelen som är på jorden [i landet] kommer att drabbas.
| <Alt:> Och se jag skall låta det komma ett resultat hos vilka som helst på den fasta grunden för att ödmjuka allt evangelium som har liv i sig från något i stället för det väldiga namnet, det skall beröra alla som är på den fasta grunden.
 
Det väldiga namnet är Jesus och det hade inte Judarna, de var inte ödmjuka nog att ta emot Jesus. Därför var Gud tvungen att göra det här som var så hemskt, nämligen att fördriva dem ut över hela världen och vi kan läsa i Paulus brev till romarna hur de ska ta emot Jesus. Snart är vi alltså framme vid den tidpunkt när Paulus förutsägelse om Judarnas frälsning ska inträffa.
 
Vi ser idag hur Judarna återvänder, och det är första steget i deras fulla frälsning. Vi kan läsa ii Hes 39 och där finns skeendet beskrivet.
 
Det här är givetvis något som vi också ska ta till oss och vara lyhörda och ödmjuka så att Guds vilja och ord når fram till oss och Gud slipper att ta i med så hårda metoder som han fick använda mot Judarna.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar