torsdag 28 oktober 2021

Jona 2, Jesu uppgift är att frälsa världen

 Jona 2, 
Jesu uppgift är att frälsa världen
 

Jesu uppgift är att frälsa hela världen, inte bara Judarna. Och det är därför som Jona som ju representerar Jesus här i texten får i uppgift att gå till Nineve.
 
Nineve var på den tiden den stora världsliga staden och det är den Gud vill ska bli frälst, omvänd från sitt felaktiga liv, till det liv som Gud vill ge världen, ja hela världen, ett liv som fungerar.
 
Jon 1:2. Stå upp, gå till den stora staden Nineve och predika över den, för deras ondska har stigit upp inför mitt ansikte
 
Att Jesu uppgift var att frälsa hela världen det har vi sett i berättelsen om Noa där alla djur skulle in i Arken. Arken var ju Kristi församling och alla djur representerade alla folkslag som alltså skulle bli frälsta.
 
Vi vet också hur Jesus befallde sina lärjungar att gå ut till hela världen och predika Evangelium. Alla människor ska få del av detta goda Budskap.
 
Vi kan också citera Joh 3:16 – 17.
 
Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.
 
Här ser vi i vers 17 hur Guds mål är att hela världen ska bli frälst. Och vi har ju det här faktiskt också i Upp 15:4.
 
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].
 
Här ser vi det åter igen hur hela världen ska böja sig för Jesus och just nu är vi inne i den tid när det här mycket snart kommer att ske. Snart kommer Jesus och snart kommer Jesu frälsning att bli världsvid och alla knän ska böja sig för honom för i inget annat namn fungerar det. Det är endast när man följer Jesus som vi kan få en värld som fungerar, och det vet Gud redan och det är därför som Jesus fick det här uppdraget.
 
Karl Håkan

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar