måndag 25 oktober 2021

Summering av Summeringar Guds frälsningsplan Babels torn avslutar Guds frälsningsplan

Summering av Summeringar
Guds frälsningsplan 
Babels torn avslutar Guds frälsningsplan
 

Vi har nu kommit till den sista berättelsen i Serien här om de första kapitlen i Bibeln och det är berättelsen om Babels Torn i 1 Mos 11.
 
Visserligen har den bara en Summering här men jag väljer ändå att ta med den bland de andra Summeringarna av summeringar.
 
Vi ser här hur det som vi har idag kommer fram här. Hur alla ska in i ett likadant system. Och i ett system som inte tar med Gud, utan det är människorna själva som ska nå upp till Gud.
 
Vi kan i det här sammanhanget också läsa Upp 18 och det Stora Babylon. Och hur Gud säger Faller, faller gör det stora Babylon.
 
Och även i berättelsen om Babels torn så faller allt ihop för Jesus själv går ner och förbistrar dem så att de inte förstår varandra mera utan slutar att bygga på detta meningslösa Torn och återgår var och en till sitt.
 
Det är alltså så det kommer att bli nu också efter denna tid som vi just upplever när vi ser hur Världen försöker skapa ett rike som ska omfatta hela världen. Det kommer alltså att lösas upp och Jesus kommer att ta över och sä kommer det som vi brukar kalla 1000 års riket.
 
Jesus är med oss också i den tid vi lever i idag. Och det kan vi se här i berättelsen om Babels torn och att de onda makterna inte ska lyckas.
 
 
Summering Guds frälsningsplan, Babels Torn och det Stora Babylon
 
Här har vi kommit fram till vår tid, till ändens tid. Och här får vi se det som händer idag, när hela världen håller på ett förenas under ett styre, och Affärsmännen (Globalistera) spelar en viktig roll.
 
Det är nästen kusligt hur väl den här delen beskriver det som händer just nu. Men vi kan också se hur det ska lösa upp sig, genom att Jesus kommer och slår sönder hela det rika som den onde har byggt upp för att förena hela världen under sitt styr.
 
För egen del så har jag alltid undrat över den här delen för det som står där har inte stämt med någon händelse i närtid. Men idag känner jag att jag inte behöver fundera, vi är mitt inne i det hela, och efter att det som står innan har fört fram till den här punkten så känns det naturligt att också här möte avslutningen av vår tidsålder.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/10/summering-guds-fralsningsplan-babels.html,
 
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar