fredag 22 oktober 2021

Summering av Summeringar Bibelns Tredje Kapitel Guds Andliga Skapelse Synden och dess förödande verkan

Summering av Summeringar
Bibelns Tredje Kapitel 
Guds Andliga Skapelse 
Synden och dess förödande verkan


Ett av de stora problemen i tillvaron är att vi människor inte klarar att följa Guds bud. Guds bud ger ett fungerande Liv men människorna klarar inte att följa dem.
 
Vi ser att det är Eva, det som motsvarar församlingen som har låtit sig förföras och som går den ondes väg när Gud vill att de ska följa det han har sagt.
 
Resultatet av synden, av oförmågan att göra det Gud vill, blir att Guds fantastiska välsignelse och hans underbara frälsning som vi läst om i bilden av Edens lustgård, den försvinner.
 
Vi ser hur församlingen får svårt att föda liv och vi ser hur Jesus också får svårt att få ut sitt budskap, marken bär törne och tistlar och inte den äkta säd som Gud vill. Men vi kan också läsa de kända orden om att Kvinnan avkomma ska krossa ormens huvud.
 
Och till sist får vi se hur de blir utvisade ur Edens lustgård.
 
Men när vi läser det här ska vi veta att i Upp 2 och 3 står det om de 7 församlingarna och redan den första av dem ger Jesus löftet att de ska få äta av Livet träd, så i Kristus, när vi kommer till honom då är vi tillbaka i Edens lustgård med Jesu och hans fulla frälsning.
 
 
Summering Guds frälsningsplan, Frestelserna och Synden
 
När vi går vidare kommer vi till 1 Mos 3 och det handlar om hur människorna faller för synden. Men det som är anmärkningsvärt är att det inte är både Adam och Eva som plockar frukterna från kunskapens träd, utan det är enbart kvinnan. Och hon ger sedan frukterna också till mannen.
 
Det här är så som det har gått till med synden. Det är församlingen (Eva), vi vanliga människor som syndat, och det var Jesus (Adam) som fick ta vår synd och bära den upp på korset, försona den genom att . Även här ser vi alltså att de profetiska bilderna håller. Budskapet finns här. Gud visste redan när han skrev Bibelns första kapitel.
 
Vi får också se här hur behovet att dölja sig, att inte visa hur fel man gjort, kommer med synden. När man har fallit har man ett behov av att inte visa upp sina misstag utan ljuga och se ut som allt är bra.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/09/summering-guds-fralsningsplan.html
 
Summering Guds frälsningsplan, Gud kommer
 
Gud bryr sig om oss, när människan har syndat kommer Gud i alla fall och ropar på henne. Gud vill ha kontakt med oss och Gud vill att vi ska ha det bra.
 
Men Gud avslöjar synderna, han ser allt och vet allt och vet alltså också när vi har syndat. Och Gud kan inte acceptera synd, däremot har Jesus burit vår synd och i Jesus kan vi få vår synd förlåten.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/10/summering-guds-fralsningsplan-gud-kommer.html
 
Summering Guds frälsningsplan, Djävulen döms
 
Den första som döms det är Djävulen, Ormen, Det är han som ljugit och lurat Eva, Ormen är alltså den som luras och som Speciellt lurar församlingen.
 
Djävulen är Jesu motsats, medan Jesus står för ljus och sanning och renhet, står Djävulen för mörker och lögn och synd. Och här visar han alltså sitt rätta ansikte, och det är Gud som ska döma, Gud dömer honom,, Och vi har alltså domen över djävulen här, och Jesus ska krossa honom.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/10/summering-guds-fralsningsplan-djavulen.html
 
Summering Guds frälsningsplan, Församlingens problem
 
Nästa dom uttalas över Församlingen, här representerat av Eva. Eva var ju den som plockade den förbjudna frukten, som sedan också Adam, alltså Jesus fick äta.
 
Församlingen uppgift är att med hjälp av Jesus föda nytt liv. Och det blir alltså jobbigt nu när synden har kommit in.
 
Men det som är viktigt för församlingen är att det är Jesus som är församlingens överhuvud. Det är genom att hålla sig till honom som församlingen kan fullföra sin uppgift att sätta nytt Andligt liv till världen. Det är när vi är en del av Jesus, och har honom i oss, som liv skapas.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/10/summering-guds-fralsningsplan.html
 
Summering Guds frälsningsplan, Jesu smärta för vår synds skull
 
Också över Jesus kom domen, han fick bära vår synd och korsfästas, en fruktansvärd plåga, Men han segrade och det är genom Jesu död och uppståndelse som förbannelsen upphörde. Djävulen blev besegrad och Livet var vunnet.
 
Det är intressant att det är Gud själv som tog straffet, Jesus är ju Gud, Jesus tillhör treenigheten och är alltså sann Gud, Och det var alltså Gud själv som befriade oss ur djävulens våld.
 
Och att det skulle gå till så här det har alltså varit Guds plan ända från början. Och det är när vi tar emot Jesu frälsning, låter Jesus flytta in i oss och blir födda på nytt i hans namn, som vi också blir delaktiga i denna välsignelse. Och vägen dit det är bara en ärlig bön till Jesus, och det har skett, frälsningen är vår. Och det är inte de exakta orden och inte formuleringskonsten, utan att bönen kommer från hjärtat, är vår ärliga mening.
 
Man har hört berättas om människor som bara bett: Jesus om du finns hjälp mig. Och efter det har de varit frälsta och känt att nu var allt klart. Och de har sedan upplevt hur Jesus själv hjälpt dem vidare på frälsningens väg.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/10/summering-guds-fralsningsplan-jesu.html
 
Summering Guds frälsningsplan, Syndens följder
 
Men om man inte tar emot Jesu frälsning utan envisas med att gå djävulens väg. Då förlorar man kontakten med Gud, då blir man utslängd ur Edens lustgård, fjärmas från välsignelserna och förbannelsen sätter in i stället.
 
Och en människa utan Jesus är som ett djur, det är de djuriska instinkterna, det djuriska tänkandet som tar över.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/10/summering-guds-fralsningsplan-syndens.html
 
Karl Håkan

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar