torsdag 21 oktober 2021

Summering av Summeringar Guds frälsningsplan, Jesus i centrum

Summering av Summeringar
Bibelns Andra Kapitel
Guds Andliga Skapelse
Jesus i centrum 
 

Något som många kristna inte känner till är att det finns två skapelseberättelser i Bibeln. En i första kapitlet och En i andra som börjar i 1 Mos 2:4.
 
I den här andra skapelseberättelsen är allt torrt i början och det är Guds Jeshoa eller som man också kan skriva Jesus Guds son, som skapar.
 
Vi får se hur Jesus är både sann människa och sann Gud fylld av Guds Ande.
 
Vi får se hur runt Jesus finns en fantastisk trädgård med underbar Andlig mat. Och hur det ut från denna trädgård flyter fantastiska floder av välsignelse. De flyter ut och vattnar landskapet runt omkring. Och det är det vi sett i Västvärlden. Fast alla inte förstått det där med Jesus så har välsignelsen från honom i alla fall strömmat ut i hela det västerländska samhället. Den sista Floden heter Eufrat, och när den slutligen har torkat ut så kommer konungarna från öster (Upp 16:12), alltså det vi ser idag när Kina med sin kommunism och Indien med sina religioner tar över i väst.
 
Vi får också se hur Jesus dömer och han dömer alla som inte har hans liv i sig. Som inte har det verkliga livet som Jesus behöver hos oss för att vi ska kunna vara hans tjänare. Och det är intressant att se hur Bibeln kallar de här människorna för djur, det är människor som är som själlösa djur som styrs av sina inre instinkter. Och vi får det samhälle som vi har idag i Sverige där allt kollapsar, för var och en ser bara till sig själv.
 
Och slutligen får vi se hur Eva föds, Eva motsvarar församlingen och hon föds från Jesus, är en del av honom. Församlingen är Kraft av Jesu kraft och Evangelium av Jesu Evangelium. Och här föds alltså den människa som är som Gud vill ha henne, och som har en del av Gud själv i sig.
 
Själv tycker det är lika fascinerande varje gång när jag ser på de här bilderna och deras betydelser, och som många bara ser som en fysisk skapelse. Här visar verkligen Gud att han är Gud, för redan när han lät skriva de här första kapitlen så hade han hela frälsningen uttänkt. Det som har blivit så fantastiskt.
 
 
Summering Guds frälsningsplan, Jesu är centrum i Guds verk
 
Nu har vi gått igenom Guds frälsningsplan ur tidssynpunkt. Den står i det första kapitlet och här i det Andra kapitlet kommer nu en vy där vi får se att det är Jesus som är centrum i Guds skapelse. Guds Andliga skapelse har kommit till tack vare Jesus.
 
Det är intressant att se hur de här två skapelseberättelser som står här precis i Bibelns början så klar och ur olika synvinklar visar på olika aspekter av Guds skapelse och Jesus betydles i Guds skapelse.
 
Redan i 1 Mos 2:4 kan man läsa att det är genom ”Jesus Guds son” som skapelsen skett. Och det stämmer ju med Jesus egna ord att han var med redan från början i Guds skapelse.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/09/summering-guds-fralsningsplan-jesu-ar.html
 
Summering Guds frälsningsplan, Runt Jesus finns välsignelse och glädje
 
Runt Jesus är Edens lustgård. Den är ett resultat av Jesus och hans frälsning, När vi lever nära Jesus, ja i Jesus, då är vi i Edens lustgård.
 
Där finns allehanda fantastiska frukter att äta, Andes frukter från Gud, och det är Jesus som är vårt överhuvud, Det är han som sköter lustgården.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/09/summering-guds-fralsningsplan-runt.html
 
Summering Guds frälsningsplan, Lag och Nåd hör ihop
 
Väldigt ofta inom Kristenheten hör man en diskussion om Lag kontra Nåd. Och som Kristen vet man att Nåden täcker alla fel. Men om alla struntar i vad de gör och bara lever på nåd, då ballar hela samhället ur och inget fungerar. Så Nåd utan lag går inte, Och vi vet hur det i Bibeln står att ”Gud ska lägga sin lag i våra hjärtan”. Och det är Guds lagar vi ska ha och inte människohud.
 
Men likaväl som Nåd utan lag inte fungerar, Så fungerar inte heller Lag utan nåd. Det blir ett träldomssamhälle och Öppenhet och sanning kommer att ersättas av Att dölja och lögner. Och i vårt Lutherskt kristna samhälle så är det 10 Guds bud som gäller. Där finns de saker som är viktiga vare sig mer eller mindre.
 
Redan här i Bibelns början tar Gud alltså upp den här frågan och talar om de två träden. Livets träd som står för Nåden, Nåden i Jesus som ger Liv. Och Kunskapens träd på Gott och Ont som står för Lagen, Lagen är just en kunskap om vad som är bra och dåligt att göra. Och i Guds lustgård finns båda träden.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/09/summering-guds-fralsningsplan-lag-och.html
 
Summering Guds frälsningsplan, Jesu välsignelse och verk genom tiderna
 
Vi kan i fortsättningen läsa flera olika saker om Jesus, Vi ser hur han för ut välsignelse i världen runt omkring Edens lustgård genom de 4 välsignelsefloderna som rinner ut från lustgården, och den sista av dem Eufrat är den vi läser om i den 6:e vredesskålen i Uppenbarelseboken och som är den som ska torka ut och bereda väg för Konungarna från öster. Det är det vi ser idag när Kina och Österländska religioner tar över västvärlden.
 
Vi kan också läsa om djuren som representerar människor som inte har Jesus i sig och som inte är Jesus till den hjälp han behöver, och han sätter namn på dem, alltså dömer dem.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/09/summering-guds-fralsningsplan-jesu.html
 
Summering Guds frälsningsplan, Jesus och hans församling
 
Jesus och hans församling hör ihop på samma sätt som en Man och hans Hustru hör ihop. Ja, ännu starkare, för församlingen är ett verk av Jesus, Vi kommer som församling från Jesus, och har Jesus i oss.
 
Jesus är vårt överhuvud som bestämmer över oss. Han har befriat oss och äger oss. Det är hans Kraft och hans Evangelium vi får ha. Och det kommer från hans offer, Han har besegrat det onda och vi får del av hans seger.
 
Inför Jesus behöver vi inte skämmas, nej Jesus vill att vi berättar allt för honom. Vi ska vara total öppna inför Jesus och han är också helt öppen för oss, det är därför som det talas om att Adam och Eva var nakna, allt var uppenbart mellan dem, och det är så vi får ha det som Kristna relativt Jesus.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/09/summering-guds-fralsningsplan-jesus-och.html
 
Karl Håkan

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar