söndag 3 oktober 2021

Summering Guds frälsningsplan, Församlingens problem

Summering
Guds frälsningsplan,
Församlingens problem
 

Nästa dom uttalas över Församlingen, här representerat av Eva. Eva var ju den som plockade den förbjudna frukten, som sedan också Adam, alltså Jesus fick äta.
 
Församlingen uppgift är att med hjälp av Jesus föda nytt liv. Och det blir alltså jobbigt nu när synden har kommit in.
 
Men det som är viktigt för församlingen är att det är Jesus som är församlingens överhuvud. Det är genom att hålla sig till honom som församlingen kan fullföra sin uppgift att sätta nytt Andligt liv till världen. Det är när vi är en del av Jesus, och har honom i oss, som liv skapas.
 
 
Guds frälsningsplan 97, På grund av synden är församlingens arbete jobbigt
 
Eva, Kvinnan, är ju en bild på församlingen, och det att församlingen ska föda med smärta är just en profetia på att allt andligt liv är jobbigt att föda fram.
 
Och det ser vi idag, det är inte många som blir frälsta, Och det kräver en myckenhet av arbete från församlingens sida. Och det har alltid krävts arbete och insatser, och det har många gånger i historien t o m varit farligt.
 
1 mos 3:16 <Trad:> Till kvinnan [Eva] sade han: Jag gör din smärta när du blir havande mycket väldig, i smärta skall du föda barn men till din man är din glädje och han skall regera över dig.
| <Alt:> Till kvinnan [elden] sade han: Jag gör din bild väldig och dit havandeskap. Genom avbildning skall du föda förstånd, och Gud din man är din älskade, och han skall vara som du. 
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/05/guds-fralsningsplan-97-pa-grund-av.html
 
Guds frälsningsplan 98, Det är Jesus som ska leda Församlingen
 
När nu Adam här motsvara Jesus och Eva är församlingen så ser vi just det som gäller för oss som församling, nämligen att det är Jesus som ska vara vår tröst, det är han som ska vara vår herre och ska styra oss, ja vi ska t o m ha vår glädje i honom.
 
1 mos 3:16 <Trad:> Till kvinnan [Eva] sade han: Jag gör din smärta när du blir havande mycket väldig, i smärta skall du föda barn men till din man är din glädje och han skall regera över dig.
| <Alt:> Till kvinnan [elden] sade han: Jag gör din bild väldig och dit havandeskap. Genom avbildning skall du föda förstånd, och Gud din man är din älskade, och han skall vara som du. 
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/05/guds-fralsningsplan-98-det-ar-jesus-som.html
 
Guds frälsningsplan 99, På grund av synden är Evangelisation jobbigt
 
Synden är en förbannelse, den gör att Guds verk inte kommer fram som det ska. Och likafullt är Gud beroende av sin församling.
 
1 mos 3:17 <Trad:> Och till mannen sade han: Eftersom du lyssnade på din hustrus ord, och åt av trädet, som jag har befallt dig och sagt till att inte äta av, så därför förbannar jag marken för din säd. Genom hårt arbete [möda, slit] skall ni äta i alla ditt livs dagar.
| <Alt:> Och till Adam [människan, den blodröde] sade han: Eftersom du hörde på din hustrus [eld] röst när hon tog emot [tog in] av stadgan som jag har inrättat åt dig och sagt att du inte alltid skall använda den, så häller jag mitt vatten över mänskligheten, på grund av din säd, i hans sår skall ni få näring i alla ert livs dagar.
1 mos 3:18 <Trad:> Och törnen och tistel kommer att växa upp åt dig, och din föda är markens säd.
| <Alt:> Och bekymmer [bevakning] och tider skall komma och gå, och du skall ta till dig den strålande kraftfullheten [kvinnan].
1 mos 3:19 <Trad:> I ditt ansiktes svett skall du äta ditt bröd, tills du återvänder till marken, för från den togs du, för du var stoft och det skall du åter bli.
| <Alt:> Genom budskapet [plågan] i din närvaro, skall du inta segrar [bröd, värme], evig är din omvändelse [tills du återvänder], mänsklighetens Gud, för från den togs du, för du var den värdelöse [skräp], och du är till för att omvända de värdelösa [skräpet].
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/05/guds-fralsningsplan-99-pa-grund-av.html
 
 Guds frälsningsplan 103, Församlingen är moder till livet
 
Vi har just firat Kristi himmelfärdsdag. Den dag som förebådade Pingst. När Församlingen uppstod. Guds Evangelium började att spridas. Frälsningen bredde ut sig.
 
Och här kan vi läsa om Eva, symbolen för församlingen. Hon är moder till allt liv.
 
1 mos 3:20 <Trad:> Och mannen [Adam] kallade sin hustru för Eva, för hon blev allt levandes mor.
| <Alt:> Och Adam [människan, den blodröde] proklamerade kvinnan [elden] som förkunnare, för detta blev allt liv framöver.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/05/guds-fralsningsplan-103-forsamlingen-ar.html
 
 
Karl Håkan

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar