söndag 10 oktober 2021

Summering Guds frälsningsplan, Sets Släkttavla och den Kristna kyrkan

Summering
Guds frälsningsplan,
Sets Släkttavla och den Kristna kyrkan


Vi läste tidigare om Kain och i 1 Mos 4 fanns hans släkttavla och vi sa att det visar på Judarnas vidare utveckling fram till Konungen Jesus och hans kommande. Och Set i 1 Mos 5 är en fortsättning av Abel, för Jesus som blev dödad uppstod ju också och det hittar man i Sets släkttavla och där kan vi också se de 7 församlingarna som vi har i Upp 2 och 3. Och allt slutar med Jesus också i Sets släkttavla.
 
Jesus motsvaras av Noa, och före Noa kommer Lemek, samma namn som avslutar Kains släkttavla, och Lemek är samtidigt den sista av de 7 församlingarna alltså Laodicea, och det är alltså där kungen Jesus ska komma.
 
 
Guds frälsningsplan 127, Sets släkttavla och den Kristna församlingen
 
Här i 1 Mos 4:25 - 1 Mos 5:32 har vi i Namnens betydelse åter en profetia som pekar på det som ska komma, Och som alltså redan har kommit till stora delar i vår tid. Det de här namnen tar upp det är Jesus i olika skeden av hans liv och de 7 församlingarna.
 
1 mos 4:25 <Trad:> Och Adam var åter tillsammans med sin hustru och hon födde en son och hon kallade honom för namnet Set för Gud har gett en annan avkomma till mig, i stället för Abel för Kain dödade honom.
| <Alt:> Och Adam [människan, den blodröde] var åter tillsammans med sin hustru och hon födde en son och hon kallade honom för namnet Set [den ditsatte, den givne, ersättaren] för Gud har gett en annan styrka till mig, i stället för Abel [ande fylld, fåraherde, dödad, föraktad] för Kain [spjut, upphöjd, åkerman, avunds sjuk] dödade honom.
1 mos 4:26 <Trad:> Också åt Set föddes en son, namnet hans var Enos för han lät det bli vanligt att åkalla i namnet Jashve.
| <Alt:> Också åt Set föddes en son, namnet hans var Enos [människa, en dödlig, tjänare] för han lät sig genomborras [vanhelgas] så att man åkallade i Jesu [Jashves] namn.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/06/guds-fralsningsplan-127-sets-slakttavla.html
 
Guds frälsningsplan 128, De 7 församlingarna
 
Om vi tittar vidare på de 7 församlingarna som vi mötte i förra avsnittet så ser vi flera likheter med de 7 församlingarna i Upp 2 o 3 och vi ska titta lite på dem och utveckla dem.
 
Men först repeterar vi hela listan från förra avsnittet.
 
Adam – Namnets betydelse: människan, den blodröde - Motsvarar:  Jashve, Gamla testamentets Jesus
Set - Namnets betydelse:  den ditsatte, den givne, ersättaren - Motsvarar:  Den förkroppsligade Jesus, vår frälsare
Enos - Namnets betydelse:  människa, man, kompis, en dödlig, tjänare - Motsvarar:  Efesos, den Judekristna församlingen
Kenan - Namnets betydelse:  han som byggde boplats - Motsvarar: Smyrna, den första Hednakristna församlingen
Mahalalel - Namnets betydelse:  Guds ryktbarhet, Guds pris, prisad av Gud - Motsvarar: Pergamon, den katolska kyrkan
Jered - Namnets betydelse:  sänkan, han i sänkan, han som fallit ned, han som minskat, han som darrade av skräck - Motsvarar: Tyatira, Islam
Hanok - Namnets betydelse: inledningen, den initierade, hans nåd mot dig, hans tält för dig, din nåd - Motsvarar: Sardes, reformationskyrkorna
Metusela - Namnets betydelse: pilmanen, spjutmannen, mannen med tillväxt, manen som skilde sig, döden som breder ut sig, spjutets död - Motsvarar: Filadelfia, väckelsekristendomen
Lemek - Namnets betydelse: ditt folk, till fattigdom, ditt varför – Motsvarar: Laodicea, vår tids fallna kyrka, men också Israel, Guds återupprättade folk som kommer hem
Noa – Namnets betydelse: herren, den som leder, det upphör, vila, bo, han som lämnades ensam kvar - Motsvarar: En ny Jesus symbol, Jesu återkomst
 
Här hittar vi de 7 församlingarna med början i Enos,
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/06/guds-fralsningsplan-128-de-7.html
 
 
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar