lördag 23 oktober 2021

Summering av Summeringar Guds Andliga Skapelse, Kain, Abel och Set Brödramordet och förskingringen och Guds slutliga frälsning

Summering av Summeringar
Guds Andliga Skapelse, 
Kain, Abel och Set
Brödramordet och förskingringen och Guds slutliga frälsning


Här i berättelsen om Kain och Abel och Set möter vi åter profetiska sanningar som inte existerar i Kyrkovärlden. Det är på något sätt som Polletten inte trillat ner som man brukar säga.
 
Och som vanligt tror jag det här beror på dessa människor som sätter hela sin kraft på att bevisa att allt som står här i de här första kapitlen en gång har ägt rum. Precis som det står, och som vägrar se något annat i dem. Men som jag Brukar säga, det är inte det som är Guds mening med de här berättelserna.
 
Det Gud vill är att vi ska se det profetiska Budskapet i dem. Att Gud redan från början visste allt. För det är ju det som gör honom till Gud.
 
Och Budskapet här i det som brukar kallas för Brödramordet är hur Jesu bröder, Judafolket, likt Kain dödade sin Broder Jesus, på samma sätt som Kain dödade Abel. Men Jesus uppstod och den uppståndne Jesus hittar vi i Släkttavlan om Set. Där finns både Jesus och hela den Kristna församlingen uppräknad.
 
Man kan se att både Kains och Sets släkttavla slutar med Lemek. Och det intressanta är att när man byter plats på de två första bokstäverna i Lemek på Hebreiska lmk så blir det mlk det hebreiska ordet för Kung. Här har vi alltså Jesu återkomst när han skall bli hela mänsklighetens Kung och både Judar och Kristna ska ta emot honom tillsammans.
 
Och åter igen kan vi alltså se vilka fantastiska profetior det finns i de här berättelserna när vi skrapar lite på dem och tittar efter vad bilderna egentligen står för.
 
Summering Guds frälsningsplan, De två bröderna Kain och Abel
 
Nästa berättelse är berättelsen om Kain och Abel. Det är också en profetisk berättelse som det mesta här i början av Bibeln, och Kain och Abel skildrar hur Judarna dödade Jesus och hur de blev fördrivna över världen som straff för sitt handlande.
 
Och vi får läsa att lagen, att enbart följa lagen som Judarna hävdade, fungerar inte, Kains offer som alltså gällde för Judarnas andliga liv var inte godkänt.
 
Medan däremot Abels offer, det offer som Jesus gjorde för oss alla på korset, det är godkänt. Och precis så Abels offer här var godkänt inför Gud så var alltså Jesu offer också, Och det är tack vare det som vi alla idag kan bli frälsta och får alla synder förlåtna.
 
Och detta fundamentala i den kristna tron är alltså grundtanken här i brödramordet och i berättelsen om Kain och Abel.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/10/summering-guds-fralsningsplan-de-tva.html
 
Summering Guds frälsningsplan, Mordet på Brodern
 
Vi vet alla hur det gick, Judarna dödade Jesus. När Gud sände sin egen son för att frälsa världen så slog hans bröder ihjäl honom och att detta skulle hända visste Gud, det var därför han lade in den här berättelsen om Brödramordet som det 4:e Kapitlet. För att vi idag skulle se att han visste och att det ingick i hans plan.
 
Och t o m var det beviset på att Jesus verkligen var Messias, att han just fick lida och dö. För det skulle nämligen den verklige frälsaren, den verklige Messias göra. Och inte bara det utan som vi vet också uppstå, som den förste bland bröder.
 
Messias kom till Judarna men när han kom kände de inte igen honom, utan dömde honom till döden av avundsjuka och för uppror mot Gud. Men han var ju Gud. Och inte bara det, utan det här lär oss något idag, Hur gör vi idag. Idag ska ju också Jesus komma, komma igen. Och ser vi honom, förstår vi vad som händer och som ska hända. Eller är vi som Judarna, vi är så låsta vid våra egna tolkningar av det vi läst att vi inte ser att vi är i den tiden, Och vi förstår inte Jesus och hans kommande.
 
Jesus hjälp oss!!!
 
Vi behöver verkligen Jesus idag för det är en mycket allvarlig tid vi lever i och Jesus kommer när som helst.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/10/summering-guds-fralsningsplan-mordet-pa.html
 
Summering Guds frälsningsplan, Straffet blev fördrivning från landet
 
Judarna blev fördrivna från sitt land som straff för att de dödade Jesus, och här i 1 Mos 4 ser vi hur Kain blir fördriven från sitt land för att han dödade Abel.
 
Och liksom Judarna som levt som folk ända till idag, något ovanligt för fördrivna folk så fick Kain ett tecken av Gud att han inte skulle bli dödad.
 
Vi kan alltså se hur det som hände Judarna också finns här med Kain.
 
Och i slutet av berättelsen hittar vi något mycket intressant. Lemek på slutet är samma namn som finns på slutet i släkttavlan efter SET, ersättaren för Abel. Lemek med omkastade bokstäver i början blev Melek och det betyder Kung på Hebreiska. Vi ser alltså att både Judarnas och de Kristnas släkttavlor här sluter med Kungen och det är naturligtvis Jesus. Och det är det vi går och väntar på idag.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/10/summering-guds-fralsningsplan-straffet.html
 
Summering Guds frälsningsplan, Sets Släkttavla och den Kristna kyrkan
 
Vi läste tidigare om Kain och i 1 Mos 4 fanns hans släkttavla och vi sa att det visar på Judarnas vidare utveckling fram till Konungen Jesus och hans kommande. Och Set i 1 Nos 5 är en fortsättning av Abel, för Jesus som blev dödad uppstod ju också och det hittar man i Sets släkttavla och där kan vi också se de 7 församlingarna som vi har i Upp 2 och 3. Och allt slutar med Jesus också i Sets släkttavla.
 
Jesus motsvaras av Noa, och före Noa kommer Lemek, samma namn som avslutar Kains släkttavla, och Lemek är samtidigt den sista av de 7 församlingarna alltså Laodicea, och det är alltså där kungen Jesus ska komma.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/10/summering-guds-fralsningsplan-sets.html
 
Karl Håkan

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar