onsdag 20 oktober 2021

Summering av Summeringar Guds frälsning plan i tidsordning

Summering av Summeringar
Bibelns Första Kapitel 
Den Andliga Skapelsen
Guds frälsning plan i tidsordning


Redan i Bibelns första kapitel talar Gud om hela sin plan för att frälsa mänskligheten. Den står där i bildlik form och klädd som en fysisk skapelse. Men börjar man granska innehållet och tittar på vad de olika symbolerna står för så ser man att i denna Fysiska skapelse så finns i själva verket en Andlig Skapelse som slutar med en människa som är som Gud vill ha henne.
 
Gud är ju alltid mycket mera intresserad av den Andlig sidan, och när
Gud såg det kaos som var på Jorden så lade han fram sin frälsnings plan här. Att den står här och skrevs för över 3500 år sedan visar att Gud visste vad han skulle göra redan då och att det finns en Gud. För idag kan vi konstatera att han har följt sin plan så som den står här och vi är nu framme vid punkten där Människan ska bli lika Gud.
 
Och snart går vi in i 1000 års riket, som här i skapelseberättelsen beskrivs som Sabbaten, när Gud vilade sig på 7:e dagen.
 
Det är dit vi är på väg, till Guds vila. Och jämför man med hur folk hade förr så lever vi faktiskt i en ganska bekväm tillvaro redan.
 
 
Summering Inledning Guds frälsningsplan
 
Guds frälsningsplan hittar vi i Bibelns första kapitel från 1 Mos 1 till 1 Mos 11 och vi ska i den här serien gå igenom den delen och se vad den innehåller om vi sätter på oss de Profetiska glasögonen och läser den som den profetia som Gud här har gett oss, om hur han redan från början bestämt hur han ska frälsa världen.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/09/summering-inledning-guds-fralsningsplan.html
 
Summering första dagen 4000 – 3000 f kr, Guds frälsningsplan, Gud tänder ljuset i det mörka kaoset
 
Här i Guds Andliga frälsningsplan får vi börja som det var när allt började. Det fanns inget bestämt Andligt, utan det var Kaotiskt och det var Andligt mörker. Det påminde om det tillstånd som Missionärerna mötte när de träffade på infödingsstammar som aldrig träffat någon kristen civilisation. Där fanns ingen kunskap om Gud och Ondskan hade fritt spelrum. Men Gud tände redan första årtusendet det Andliga ljuset.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/09/summering-forsta-dagen-4000-3000-f-kr.html
 
Summering Andra dagen 3000 – 2000 f kr, Guds frälsningsplan, Himlen öppnas för människorna
 
Här har vi nu kommit till det andra årtusendet efter det Gud började sin frälsningsplan. Här på slutet var det som Gud kallade Abraham, det var runt 2000 f kr.
 
Och läser vi det som står här så ser vi att vattnet nu finns både i himlen och på marken. Och när vi vet att vattnet är en symbol för människor, alla folk, då inser man att redan här har Gud alltså öppnat himlen för oss människor. Man kan bli frälst, förlåten, löst och komma till Gud.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/09/summering-andra-dagen-3000-2000-f-kr.html
 
 
Summering Tredje dagen 2000 – 1000 f kr, Guds frälsningsplan, Israel bildas
 
På den tredje skapardagen alltså det tredje årtusendet skiljde Gud vattnet från land. Vattnet drog sig tillbaka så att land blev synligt. Land symboliserar Israel och det vi ser här är alltså när Israel bildades.
 
Något som föregicks av att Abraham kallades och att Moses fick Lagen och tog Israel ut ur Egypten in i det lovade landet. Och genom lagen kom också det första livet. Ett stationärt liv, växternas liv, som står där de en gång är satta, på samma sätt som lagen, som också är stationär.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/09/summering-tredje-dagen-2000-1000-f-kr.html
 
Summering Fjärde dagen 1000 – 0 f kr, Guds frälsningsplan, Jesus och hans församling
 
Här på 4:e dagen kommer det Stora och det Lilla ljuset och det var i det här årtusendet Jesus föddes. Han föddes någon gång mellan år 7 och år 4 f kr.
 
Det stora ljuset är alltså Jesus, och det lilla ljuset är hans församling. Det förstår man när man ser att på himlen idag har vi solen och månen som representerar det stora ljuset och det lilla ljuset. Och månen reflekterar ju Solen precis som församlingen reflekterar Jesu ljus, församlingen har ju inget ljus i sig själ.
 
Vi kan också läsa hur de här två ljuset ska härska över dagen respektive natten. På samma sätt som Jesus lyser in i våra hjärtan, vi som får leva i hans ljus, och vår uppgift som församling är att föra ut hans budskap till de som inte ser hans ljus.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/09/summering-fjarde-dagen-1000-0-f-kr-guds.html
 
Summering Femte dagen 0 – 1000 e kr, Guds frälsningsplan, Evangelium kommer till Hedningarna och Anden faller
 
När Jesus hade dött och uppstått så kom den första församlingen till bland Judarna, men efter ett tag så kom Evangelium också till Hedningarna och den Judiska delen dog ut.
 
Och att Evangelium kom till Hedningarna är det vi kan se här i profetian när vi läser om hur det blir liv i vattnet. Vatten och Hav är en symbol på Hedningarna, Det var hos Hedningarna som Evangelium verkligen spred sig.
 
Och liksom den Helige Ande kom efter det Jesus uppstått så kan vi också här läsa om Fåglarna och de är en symbol på Anden. Och här har vi vi alltså en profetia om den Helige Ande som ju föll på Pingstdagen och sedan följt med församlingen på olika sätt genom tiderna.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/09/summering-femte-dagen-0-1000-e-kr-guds.html
 
Summering Sjätte dagen 1000 – 2000 e kr, Guds frälsningsplan, Gud skapar människan till sin likhet
 
Vi har nu kommit fram till vår tid, och det är nu som Guds frälsningsplan ska gå i mål.
 
Det som representerar det är när Gud skapar människan till sin likhet. Det är alltså något som ska ske nu. Nu ska människan bli som Gud vill ha henne.
 
Men det här föregås av att Gud skapar landdjuren. Det är representanter för liv i kyrkan och bland Israel där man ännu inte kommit ända fram. Och vi ser att det finns olika djur. Där finns Boskapsdjur som t ex Får som leds av en herde, människor som har Jesus, och vi har också kräldjur, som t ex ormen.
 
Och det man ser av det här är att den Människa som Gud vill ha inte kommer med en gång utan föregås av en hel serie händelser innan Gud till sist kommer till den punkt där hans Andliga skapelse är komplett, och människan har blivit som Gud vill ha henne, en avbild av Gud själv. Och allt av nåd genom Jesus vår Herre.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/09/summeri-ng-sjatte-dagen1000-2000-e-kr.html
 
Summering Sjunde dagen 2000 – 3000 e kr, Guds frälsningsplan, Guds Sabbat, 1000 års riket
 
När Gud har skapat människan till sin likhet, till en bild av honom, genom sin nåd, Genom Jesus som dog för oss. Då kommer Sabbaten, det 7:e årtusendet, 1000 års riket
 
Och Gud vilar sig. Vad betyder det, att Gud inte bryr sig mera? Jo det är jag övertygad om att han gör. Men det behövs inte på samma sätt för djävulen är ju fängslad och Vilddjuret kastad i sjön som brinner med Svavel tillsammans med den Falske Profeten. Ondskan finns alltså inte.
 
En annan intressant tolkning är att i 1000 års riket är det vi som inte behöver arbeta. Vi ser ju det redan hur vi har maskiner och automater som gör nästan allt. Och Snart har vi också Robotar som kan göra mycket av det vi människor gör idag.
 
Så kanske blir framtiden för människan som en enda lång semester, där vi kan rå om oss själva, jobba med vår trädgård när vi känner för det, resa, laga mat som vi tycker är rolig, ja vi kommer på något sätt tillbaka till det vi var en gång, innan allt började, men nu har vi lärt oss och Jesus har tagit hand om vårt samhälle så att det fungerar. Och med allt som finns runt omkring så har vi helt andra möjligheter än man hade för länge sedan innan allt började.
 
Vad kommer efter 1000 års riket, Ja i andra profetior som t ex i Hes 39 så ser man att det goda samhället aldrig tar slut. Jesus kommer att ta hand om de sina i all Evighet, Och Guds rike kommer att fortsätta i alla Evighet, efter det att Gud ytterligare en gång besegrat Satan, och han fått sin slutliga ände i Sjön som brinner med Svavel.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/09/summering-sjunde-dagen-2000-3000-e-kr.html
 
Karl Håkan

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar