onsdag 10 november 2021

Jona 15, Jesus är verkligen Hedningarnas frälsning

Jona 15, 
Jesus är verkligen Hedningarnas frälsning


 
Genom Jesus har vi hedningar blivit frälsta och välsignade, från det hedniska kaos som rådde med alla avgudar så fick vi ett västerland där det fungerade, och det var tack vare att Jesus kom till oss Hedningar.
 
Judarnas ledare ville inte ha honom utan kastade bort honom till oss och vi ser idag resultatet att Jesus kom till oss. När Jesus regerade då var det lugnt. Då hade Hedna havet slutat att storma.
 
Jon 1:15.  Och de upphöjde [lyfte, prisade, tog, förlät] Jona och de kastade honom till havet och det blev stilla från sin vrede.
 
Här ser vi just hur hela havet blev lugnt när de kastade Jona i havet. Och vi kan läsa om hur Jesus kom till hedningarna i Apostlagärningarna och vi ska titta på det Jakob sa i samband med mötet i Jerusalem där man beslöt att inte hedningarna skulle behöva hålla hela den Judiska lagen.
 
Apg15:13. Men när det blivit tyst, fick Jakob [hälfångaren, ersättaren] svara [blev Jakob svarandes], därför säger han: Män, bröder lyssna till mig [mitt].
Apg15:14. Simon [den hörande, den talande] han förklarar som huvudsak [för händelse, det första], Gud kommer att motta från hednafolken, ett folk uppkallat efter [till] sitt namn.
Apg15:15. Och detta säger profeternas ord såsom det är skrivet.
Apg15:16. Efter detta skall jag återvända och jag skall återuppbygga Davids [den älskade, farbror] hus, som fallit och som ödelagts, jag skall återuppbygga och återupprätta det.
Apg15:17. På det att de övriga människorna söker efter Jesus [Herren, Jashve], och alla hedningar som han har kallat på i mitt namn, det säger Jesus [Herren, Jashve], som gör alla dessa saker.
Apg15:18. Kunskaper sedan forntiden, han är alla sina gärningars Gud.
Apg 15:19. Därför dömer jag inte de som omvänt sig av hedningarna, till att få det besvärligt [trakasseras, besväras, irriteras].
Apg 15:20. Men föreskriver dem att avhålla sig från att orenas från avgudar, och hor [avgudadyrkan] och det som är kvävt, och blodsutgjutelse [blod].
 
Här var alltså ett medvetet val där man i enlighet med Guds vilja beslutade att också Hedningarna skulle kunna komma till tro på Jesus och mota hans frälsning. Och det blev alltså starten på all den välsignelse som vi sedan har fått succesivt i västvärlden.
 
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar