torsdag 4 november 2021

Jona 9, Jesus talade om vem han var

Jona 9, 
Jesus talade om vem han var


Precis som Jona här i berättelsen talar om vem han är så gjorde Jesus också. Jesu far var Gud i Himlen, och hans uppdrag var att frälsa världen. Det kan vi läsa i Joh 3:16 – 17.
 
Jesus gjorde det som Judarnas Messias skulle göra, han botade sjuka, han uppväckte döda och han predikade ett Nådens budskap.
 
Jon 1:9.  Och han sade till dem: Jag är Hebré och Jesus [Jashve] är min himmelske Gud, den jag ser som, den som gjort havet och det torra.
 
Evangelium är fulla av Jesu ord och gärning, och det var det som var meningen med Jesus och att han skulle bli vårt skuldoffer.
 
Han talade om hur Gud ville att vi skulle leva, Hur vi skulle vara mot varandra för att det skulle bli ett samhälle som fungerar. Och vi vet att här i väst där vi följt Jesus budskap och tankar har vi fått en civilisation som slagit alla andra civilisationer i Historien.
 
Men tyvärr är det så idag att de som hävdat att vi kan ha det bra utan Jesus och att hela det västerländska samhället vuxit fram av sig självt inte pgr Jesus har nu börjar styra och vi ser hur vårt samhälle faller samman idag.
 
Ytterligare ett bevis oå att det Jesus kom med det var sanningen och det var det som vi ska följa.
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar