måndag 22 november 2021

Jona 26, Omvändelsen av världen sker med svält och fattigdom

Jona 26, 
Omvändelsen av världen sker med svält och fattigdom


Det är intressant här att notera att när de omvänder sig går de in i fasta och klär sig i säck tyg. Det talar om att när världen ska omvändas då blir det svält och fattigdom.
 
Det intressanta är att liknande profetior kan vi hitta i andra bibelställen också
 
Jon 3:5.  Och männen i Nineve trodde på Gud, och man utropade fasta bland dem och de klädde sig i säck tyg, från de stora till de små.
 
Vi ska här ta och tittar på Upp 18 där vi har en annan profetia som också talar om den här sista tiden. Och där kan vi se att i änden så kommer plåga, Ja död, sorg och hungersnöd.
 
Upp 18:1 Och sedan ser jag en ängel [budbärare, sändebud] som kommer från himmelen, som har väldig makt, och som lyser upp jorden med sin härlighet [majestät].
Upp 18:2 Och han ropar kraftfullt med väldig röst och säger: "Faller, faller gör det stora Babylon, som är demonernas [avgudarnas] boplats, och en håla för envar ondskefull [oren] ande, och håla för envar ondskefull [oren] och avskydd fågel.
Upp 18:3 För av hennes horandes [avgudadyrkans] vredes vin, drack alla folk, och jordens konungar horar [dyrkar avgudar] med henne och handelsmännen på jorden blir rika [lever i välstånd] av kraften i hennes vällevnad [finhet, lyx].
Upp 18:4 Och jag hör en annan röst [ljud] från himlen som säger: Gå ut från henne mitt folk, så att ni inte har delaktighet i hennes synder, och så att ni inte får av hennes plåga [förbannelse].
Upp 18:5 För hennes synder når upp till himmelen och Gud minns hennes onda handlingar.
Upp 18:6 Besvara henne lika och gengälda henne dubbelt, till er del, efter hennes gärningar. Häll i dubbelt åt henne i den bägare i vilken man fyller.
Upp 18:7 Så mycket som hon förhärligar sig och lever i överflöd, så mycket skall ni gengälda henne med plåga och sorg, för i sitt hjärta säger hon, jag sitter som en drottning och jag är inte änka och jag skall absolut inte känna någon sorg.
Upp 18:8 Därför på en dag skall plågan komma, död och sorg och hungersnöd och i eld skall hon brännas upp, för mäktig är Jesus [Herren], den Gud som dömer henne.
 
Här kan vi i vers 3 - 6 se bakgrunden, en vätska som alla har fått först i en omgång och om man väljer att fortsätta så kommer flera omgångar.
 
Och efter en tid kommer plötsligt plågan och den är Död, Sorg och Svält.
 
Och man fråga sig om det här är en profetia om det många idag tar i armen. Något som alla ska ta enligt de som styr idag.  Och är profetian här sanna så är det alltså hemska saker på gång, Och det är ett led i den omvändelse som Jesus vill se, Ja Gud förbereder folket så att de är mogna att ta emot hans frälsning.
 
Och som vi läste i Upp 18:2 så ska hela det här systemet som vi ser idag, Falla och det är det vi har att se fram emot, Jesu frälsning.
 
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar