tisdag 2 november 2021

Jona 7, De Judiska ledarna pekade ut Jesus som Problemet

Jona 7, 
De Judiska ledarna pekade ut Jesus som Problemet


Vi vet att Judarna bestämde sig för att döda Jesus, för nästan alla följde honom.
 
Och man sa att det är bättre en man dör för folket än att hela folket dör.
 
Och här i berättelsen om Jona ser vi också just att de genom de metoder de använde, bestämde att problemet kom får Jona.
 
Jon 1:7.  Och man sade till varandra [sina bröder]: Kom och kasta lott, vi må förstå till vem och varför detta onda [denna broder] kom till oss. Och de kastade lott och lotten föll på Jona.
Jon 1:8.  Och de sade till honom: Berätta nu för oss på vilken grund det här onda kom till oss, vad är din uppgift, och vad för du med dig, och vad är ditt land och från vilket folk är du.
 
Men det här att Jesus skulle dö för folket, det hade redan profeterna sagt och vi har Jes 53 där vi kan läsa om Jesus, som den som bar alla våra synder och problem, och offrade sig för vår skull.
 
Och det intressanta med Jesu död och att den finns i Profetian är att den visar just att Jesus var Israel Messias och det han råkade ut för och gjorde var alltså det som visade det hela. Jesus skulle dö för våra synder och han gjorde det.
 
Hans rike var inte av denna världen utan han var konung över sitt eget rike. Och idag är vi många som tillhör hans rike.
 
Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar