fredag 26 november 2021

Jona 30, Värden kommer inte att förgås utan frälsas

Jona 30, 
Värden kommer inte att förgås utan frälsas
 

Här ser vi att Gud ångrade sig när folket vände om. Och ser vi då till vår tid så kommer allt att vända och den omöjliga situation som vi har idag kommer att leda till en Jord som är fyll av Guds härlighet, med en frälst befolkning.
 
Det är den betydelsen som vi ser här i Jonas profetia.
 
Jon 3:10.  Och Gud såg vad de hade gjort för de vände om från sin onda väg, och Gud ångrade det som han talat, att han skulle göra med dem, och han gjorde det inte.
 
Det är fantastiskt att läsa den här versen. Här ser vi alltså hur till sist hela Jorden blir omvänd  och frälst. Jesus och hans folk styr.
 
Och det är det som vi också kan hitta i Uppenbarelseboken:
 
Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.
Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 20:1. Och jag ser en ängel [budbärare] som kommer ner från himlen och som håller avgrundens [dödsrikets] nyckel och en väldig boja i sin hand.
Upp 20:2. Och han tar fast draken [ormen] den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och han binder honom för tusen år.
Upp 20:3. Och han kastar honom i avgrunden [dödsriket] och låser om honom och förseglar dessutom om honom, för att han inte skall kunna bedra folken mera, tills de tusen åren har gått. Därefter skall han befrias en kort tid.
Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.
 
Det är Jesus som kommer att regera till sist och det är hans folk som kommer att styra jorden och det kommer de att göra tillsammans med Jesus. Tänk vilken fantastisk framtid vi kommer att få, bara vi kommer förbi allt de hemska som vi ser just nu i Världen.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar