tisdag 23 november 2021

Jona 27, Först omvänder sig folket sedan de styrande

Jona 27, 
Först omvänder sig folket sedan de styrande

 
Här kan vi se en annan sak som hör ände tiden till och det är att de styrande kommer efter folket. Först omvänder sig folket och sedan de styrande. Vi ser här hur väckelsen i folket kom direkt i vers 5 medan kungen reagerade först efter ett tag.
 
Det är intressant att notera det här i Profetian, och det visar kanske hur det också kommer att bli nu framöver också hos oss. Reaktionen mot galenskapen är först hos folket.
 
Jon 3:6.  Och det resulterade i att frågan kom till Nineves Kung, och han steg upp från sin tron och han lade av sin mantel, och han klädde sig i säck och han strödde på sig aska [han gick runt bland det värdelösa].
 
Vi ser hur det är i vårt samhälle idag, hur man protesterar i många länder mot de nedstängningar och andra galenskaper som dras igång, Folket känner att det är fel. Men ledningen är inte lyhörd för folket.
 
Men är det som det står här då kommer så småningom även ledningen att reagera.
 
Man kan också tycka att det är konstigt att folket och de styrande inte går ihop när vi ju faktiskt har Demokrati. Det ska vara folket som styr, men likafullt verkar det som det är en minoritet som inte går folkets väg som har tagit över som dessutom inte ser konsekvenserna av sitt handlande.
 
Men som vi läset här så kommer så småningom också folkets vilja att återspegla sig i ledningens beslut.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar