lördag 20 november 2021

Jona 24, Utan omvändelse kommer världen att förstöras

Jona 24, 
Utan omvändelse kommer världen att förstöras
 

Tittar vi på profetian om Nineve och överför det till vår tid så motsvarar det att hela världen kommer att förstöras om vi inte vänder om.
 
Och tittar vi på det Kaos som finns i västvärlden idag så är ett sådant scenario helt troligt. Vi ser hur allt blir groteskare och groteskare och hur vi steg för steg håller på att fördärva vårt eget samhälle.
 
Jon 3:4.  Och Jona började gå i staden i en dag, och han predikade och han sade: 40 dagar till [ytterligare] och Nineve är förstörd.
 
Det är intressant i det här sammanhanget att se att det står 40 dagar och vi kan se hur de senaste 40 åren har nedbrytningen av det fungerande och sunda samhället varit speciellt stort.
 
När det hela började för c:a 40 år sedan så såg man inte vad som hände. Det kom så smygande och såg så ofarligt ut. Men faktum är att grunden för det vi ser idag, och som alltså på allvar började för c:a 40 år sedan, kommer från det som hände redan i början av 1900 talet, när man i många kretsar inte villa ha Jesus med i samhället, utan förtröstade i stället på de Socialistiska idéerna.
 
Man kan säga att man satte upp Socialist Guden på altaret vid sidan om Jesus, och runt 1980 och även några år dessförinnan så sparkade den Socialistiska Guden ner Jesus och det är det samhället som vi alltså har idag fullt ut.
 
Och idag har vi kommit så långt på vägen utför att de flesta som har sina ögon öppna ser att vi är på slutet, och bara Jesus är idag vårt hopp, ett hopp som vi vet kommer att infrias mycket snart.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar