tisdag 16 november 2021

Jona 20, Jesu offer leder till vår frälsning

 ona 20, 
Jesu offer leder till vår frälsning
 

Den kamp som Jesus fick utstå genom sin död och uppståndelse har lett till vår frälsning. Här i berättelsen om Jona så ser vi hur kampen på havets botten avslutas och hur nåden uppstår och hur frälsningen kommer.
 
Det här viktiga skedet finns alltså med i den här profetian. Och vi ser ännu en gång att det var Jesu offer som har säkrat vår frälsning.
 
Jon 2:9.  Från bottnarnas tomhet [fåfänglighet] uppstår hans nåd, han skall lösa dem [honom].
Jon 2:10.  Och jag tillber med hög röst i tacksägelse, jag offrar åt dig enligt mitt löfte, jag är färdig med det som för till [färdig till] Jesu [Jashves] frälsning.
Jon 2:11.  Och Jesus [Jashve] sade till fisken och han kräktes upp Jona på det torra.
 
Det finns mänga beskrivningar i Bibeln om Jesu offer och hur det ledde till vår frälsning, Och här har vi alltså en, och en som Jesus själv relaterade till när han talade om att han skulle vara i Jordens inre i 3 dagar och 3 nätter precis som Jona.
 
Och när det var färdigt då skulle han uppstå och det vet vi att så blev det. Jesus är uppstånden som den förste. Han har vunnit seger över Döden. Och därmed är orden i Bibelns första vers uppfyllt. Genom den förstfödde skapade Gud det väldiga namnet och den fasta grunden.
 
Jesus är vårt väldiga namn och han är den fasta klippan som vi får stå på och han är den förstfödde som först uppstod från de döda.
 
Därför uppfyller han villkoren och är vår frälsare, precis som Gud ville ha det.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar