måndag 1 november 2021

Jona 6, Det fanns de som trodde på Jesus

Jona 6, 
Det fanns de som trodde på Jesus

 
Här får vi läsa hur Kaptenen kommer och vill att Jona också ska bedja till Gud, så att de inte förgås. Och vi vet att så var det i verkligheten också, så till vida att det fanns Judar som trodde på Jesus, ja han hade många lärjungar, ja till och med i högsta rådet.
 
Jon 1:6.  Och kaptenen [den store sjömannen] gick till honom och sade till honom: Varför sover du, stå upp, be till din Gud, då kanske Guden tänker på oss så att vi inte förgås.
 
Många av Jesu lärjungar trodde att han skulle befria Israel från Romarna. Och de trodde det skulle vara fysiskt och direkt. Men som vi har skrivit så gjorde han inte det på det vis de tänkt sig, utan han t o m erövrade hela Romarriket, och det ägde rum på 300 talet genom att då blev Kristendomen, alltså tron på Jesus hela Romarrikets religion.
 
Och Jesus gjorde också många under och botade sjuka uppväckte döda, etc. och var precis som den Messias de väntade på skulle vara.
 
Och Jesus hade ju inte bara kontakt med Gud, sin Fader han var ju också som sonen själv en del av Gud.
 
Och även bland de uppsatta Judarna fanns de som trodde på Jesus, vi känner ju historien om Nikodemus som kom till Jesus om natten och pratade med honom om tron.
 
Karl Håkan
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar