söndag 21 november 2021

Jona 25, Tron på Jesus ingår i omvändelsen

Jona 25, 
Tron på Jesus ingår i omvändelsen
 

Vi kan se här ett antal saker som kommer att hända, och den första av dem är tron på Jesus, Gudstron. Det är den som ska ge grunden i omvändelsen.
 
Alla ska vända sig till Gud för allt har blivit så hemskt, man inser att man häller på att gå under och Jesus, vår Gud är den enda som kan hjälpa.
 
Jon 3:5.  Och männen i Nineve trodde på Gud, och man utropade fasta bland dem och de klädde sig i säck tyg, från de stora till de små.
 
Och vi ser att det är de vanliga människorna som omvänder sig först till Jesus. Det här talar om en stor väckelse som totalt snor runt samhället. Det gamla samhället består inte längre.
 
Och att Jesus ska rädda världen det står i Joh 3:16 – 17.
 
Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.
 
Och här kan vi alltså se att det är visst, Jesus kommer att frälsa världen. När allt ser hopplöst ut då kommer människorna att omvända sit till Jesus och han har alltså lovat att frälsa världen.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar