fredag 2 augusti 2019


De 7 Församlingarna 28,
Finns det Frälsta människor inom Islam


Vers 24 och 25 ser konstiga ut för en Kristen, om nu Tyatira är Islam. Man kan ställa sig frågan: Finns det frälsta inom Islam, men jag ser tre olika tolkningar av de här versarna och de säger inte nödvändigtvis att det finns frälsta människor inom Islam, men att Islam kommer att bestå till Jesus kommer

Upp 2:24. Men åt er säger jag och åt övriga i Tyatira [fortsatt offer] som inte har samma lära och som inte vet Satans djup som de säger, jag skall inte lägga mera börda på er.
Upp 2:25. Men bevara det du har, tills jag kommer.


Jag ser tre olika möjliga tolkningar av de här två versarna:

Den första tolkningen är helt enkelt ett enkelt konstaterade att Islam kommer att bestå i någon form till Jesus kommer.

Den andra tolkningen är Att det finns människor inom Islam som Jesus uppmanar att ha kvar sin tro, ja kanske t o m på något sätt godkänner. Och det är de som inte har de värsta avarterna av Islam som att döda och utplåna Judar och Kristna, och liknande grymma saker.

Och den tredje tolkningen gäller de som bott inom Islamländer och som är Kristna alltså de som inte anammat Islam, Kristendomen kommer att bestå i någon form i Islam områdena, tills Jesus kommer

Jesus vet vad som ligger i de här 2 versarna, men ordet står här, och det är kanske också så att flera av tolkningarna i någon mån gäller.

Och vi ser att det här tillståndet som är beskrivet här skall vara till Jesus kommer. Och idag är vi inne i den tiden och vi ser hur Islam är kvar, och vi ser hur det fortfarande bor Krisna i de Muslimska länderna.

Det är också intressant att konstatera att genom att Islam finns kvar idag så kan Jesus uppfylla sin profetia att använda Islam för att slå på våra sekulariserade och urspårade västerländska länder. Men det är något vi ska återkomma till.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar