söndag 25 augusti 2019


De 7 Församlingarna 51,
Med Laodicea har vi kommit till slutet på Församlingarnas tid


Laodicea är den sista av de 7 församlingarna. Med Laodicea har Jesus fullgjort det han skulle göra med sina församlingar.

Upp 3:14. Och skriv till Laodiceernas församlings ängel [budbärare]. Han som är Amen, det pålitliga och sanna vittnet, begynnelsen på Guds skapelse, säger:

Vi kan också läsa att det talas om att Jesus är begynnelsen på Guds skapelse. Och det pekar på de ord som vi finner på andra ställen i Bibeln, att Jesus är både Alfa och Omega, alltså både början och slutet. Och nu är vi alltså på slutet.


Vi finner ordet om Alfa och Omega i Upp 22:13.

Upp 22:13. Jag är Alfa och Omega, början och slut [resultat], den förste och den siste.

Det är Jesus som är skaparen, och här har han nu genom sina församlingar skapat fred och frid på Jorden. Det är det som är målet det kan vi läsa i Joh 3:16 – 17.

Och hur ska Gud nå det målet. Jo genom Evangelium och att Frälsning ska komma till alla. Till var och en.

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Det är världens frälsning som är målet. Och dit har vi kommit när den 7:e församlingen verkar. Och här väntar vi nu på Jesus själv. Han kommande med det slutliga fullbordandet.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar